Další Fallout?!

Nepochybuji, že právě v těchto dnech tisíce hráčů v celé ČR vysedávají hodiny a dny před druhým dílem z této neopakovatelné RPG série. Takže každého jistě přímo nadchne skutečnost, že se chystá další hra na motivy světa Falloutu. Nebude se "to" však jmenovat Fallout 3, nýbrž Fallout Brotherhood of Steel: Tactics.
Nepochybuji, že právě v těchto dnech tisíce hráčů v celé ČR vysedávají hodiny a dny před druhým dílem z této neopakovatelné RPG série. Takže každého jistě přímo nadchne skutečnost, že se chystá další hra na motivy světa Falloutu. Nebude se "to" však jmenovat Fallout 3 (ten ještě nebyl oficiálně ohlášen, avšak naštěstí ani popřen), nýbrž Fallout Brotherhood of Steel: Tactics (trochu komplikovaný název, ale za chvíli dojde k jeho rozuzlení). A nebude to také RPG, ale turn-based strategie, v oficiálních materiálech se tomu nadává "taktická bojová hra", s prvky RPG - vývoj postav, resp. jednotek, a HLUBOCE propracovaným příběhem.

Brotherhood of Steel: TacticsBrotherhood of Steel: Tactics

Právě příběh bude hrát velikou roli, protože Fallout 1 i 2 dělaly čest všem RPG právě svým naprosto jedinečným příběhem. Hráč se tedy stane velitelem maximálně šestičlenné skupiny bojovníků z Bratrstva Oceli (Brotherhood of Steel) - ty si bude možné vybrat z přibližně 30 rekrutů. Samozřejmě bude možné kontrolovat každého z členů zvlášť, a každý z nich bude mít jistou specializaci.

Brotherhood of Steel: TacticsBrotherhood of Steel: Tactics

Svět Falloutu, tedy Severní Amerika 50. let (?) naprosto zdevastovaná jadernou válkou, nabízí nepřeberné množství nejrůznějších prostředí, bytostí a strojů, které se mohou objevit právě ve Fallout: Tactics, a to v poněkud jiné roli, než jsme zvyklí. Jak známo, v předchozích dílech bylo množství rozmanitých aut a jim podobných vehiklů. Žádný z nich však nebylo možné ovládat. Ve Fallout: Tactics bude možné ovládat jednoduché stroje, jako například lehké průzkumné jednotky, a dokonce i takové kolosy, jako transportéry pro šest lidí. Ty samozřejmě budou moct převážet nejrůznější vybavení a výzbroj a budou mít obrovský ochranný potenciál. A co je na tom všem nejlepší, bude možné s těmihle bestiemi přejíždět nevinné kolemjdoucí ;).

Brotherhood of Steel: TacticsBrotherhood of Steel: Tactics

Hra bude obsahovat 20 misí rozdělených do šesti úseků. Každá z misí bude obsahově propojena - vaše konání v misi předchozí ovlivní misi nadcházející. Navíc bude hra obsahovat dalších 18 misí, které budou jakýmsi doplňkem (příběhu i zkušenosti hráče), ale jejich splnění nebude nutné k dokončení hry. V misích se bude střídat den s nocí, což bude mít samozřejmě jisté následky na hratelnost (myslím že pouze a jen dobré). Také prostředí bude o něco interaktivnější než v RPG bratráncích - barely s naftou (nebo jakýkoliv jiným sajrajtem) budou po zásahu vybuchovat, dveře bude možné nejen otevírat, ale také ničit, apod. Mapy misí mají nabývat obrovských rozměrů, ale nejsem si jistý, dle jakého měřítka to autoři hry posuzují. Inu, musíme si počkat.

Brotherhood of Steel: TacticsBrotherhood of Steel: Tactics

Hodně úsilí je věnováno i multiplayeru, který bude možný přes TCP/IP, internet a LAN, ovšem nikoliv přes sériový kabel (což je poněkud škoda) či modem (to je (mi) vcelku fuk). V multiplayeru bude přítomno 8 map, plus bude možný přístup k singleplayerovým misím. Bude také 5 různých módů hraní, což dává v kombinaci s osmi mapami v podstatě celkem 40 různých možností. Zajímavě je vyřešen maximální počet hráčů - v jedné multiplayerové hře bude možné mít max. 36 postav. Je pak na hráčích, jak si tento počet rozdělí - zda bude mít každý hráč dvě postavy a bude jich moct být osmnáct, či zda bude mít každý z nich šest postav, avšak potom jich bude moct být šest. Jednoduché, ale účinné. A samozřejmě bude multiplayer také obsahovat týmovou hru.

Tak se tedy můžeme těšit. Datum vydání hry zatím není známo, ale můj soukromý odhad zní tak 7 - 10 měsíců. A na závěr - známý slogan "By Gamers, For Gamers" nám v případě Fallout: Tactics zmutoval do podoby "By Mutant, For Mutants".

Diskuze (6) Další článek: Simon the Sorcerer III – trpký pohár pro skalní příznivce

Témata článku: , , , , , , , ,