Další handheld odsouzen k zániku?

S prodejními čísly jakými se může pochlubit PSP, či Nintendo DS, je vcelku logické očekávat, že na trhu zkrátka není místo pro další handheld. I přesto to ovšem různé firmy roztroušené po světě nepřestávají zkoušet, i když většinou marně. Jistého úspěchu tak dosáhl pouze nový přístroj společnosti Apple - iPhone - který si ovšem dobrá prodejní čísla pojistil především tím, že se jedná o telefon, potažmo MP3 přehrávač.

Podobnou možnost ovšem neměli "snílci" z GPH, kteří se snaží prosadit na přesyceném trhu se zbrusu novou mašinkou GP2 Wiz. I přesto, že si tento přístroj vypůjčil design  starších kolegů (kdo někdy s vlkem chytal vejce, která neustále shazoval neposedný zajíc, ví o čem mluvím), vnitřnosti má bez smítka prachu. Chystané hry má totiž pohánet unikátní 533 MHz procesor (pro srovnání, PSP je schopné dosáhnout maximálně 333 MHz) s 3D akcelerátorem a 64 MB RAM.

pa_138861_1.jpg

Mimo to se Wiz může pochlbit 2,8" dotykovým displejem s rozlišením 320x240, jenž slibuje možnost příjemného prohlížení fotek i videí. Tomu ostatně má napomáhat i podpora oblíbených video formátů. Tvůrci samozřejmě nezapoměli ani na hudební maniaky, díky čemuž je přítomen kvalitně vybavený audio přehrávač. Ten pravděpodobně oceníte i při čtení knih, či komiksů, které je možné do přístroje nahrát (1 GB velká interní paměť + slot na SD karty zajistí, že vám nikdy nebude chybět místo).

Dále se GPH zavázalo dopravit na trh každý měsíc novou hru, potažmo hry, které bude možné za drobný poplatek pořídit. Nezapomělo se samozřejmě ani na "šetřílky", pro něž bylo přímo do handheldu zabudováno 12 her. Jména a krátké představení dosud oznámených titulů přitom naleznete již nyní v krátké brožurce. Pravda, většina z nich sice vypadá, že se transformovala z pár let starých automatů, ale nejde přeci o grafiku, nýbrž o hratelnost, kterou se tato dílka mohou dozajista pochlubit.

Pokud se ptáte, kdy se tento přístroj dostane do oběhu, tak vězte, že již 9. října (prozatím jen v Jižní Korei). Alespoň podle internetového obchdou PlayAsia.com, který mu přisoudil nadmíru lákavou cenovku $179.90 (něco málo přes 2500,- Kč). Doufejme, že se tomuto funkcemi nabitému přízraku podaří udržet na koni a neskončí v prachu u cesty.

Zdroj: TZ

Diskuze (3) Další článek: Ryan Payton opouští Metal Gear

Témata článku: , , , , , ,