Další herní společnost před krachem?

Ačkoli k tomuto tématu dosud nikdo nevydal tiskové prohlášení, oficiální dokumenty naznačují, že kanadská vývojářská a distribuční společnost Strategy First vyplnila 18. srpna dokumenty o bankrotu. Podle výroční zprávy za fiskální rok 2003 společnost loni prodělala více než 5 miliónů dolarů.

Strategy First se proslavili zejména strategickými hrami jako Jagged Alliance, Europa Universalis 2 nebo Sudden Strike. Společnost, založená v roce 1988 v Kanadě, zaměstnávala přes 100 lidí ve třech pobočkách - a nyní má 16 zaměstnanců v Montrealu a nic víc.

Finanční debet společnosti v sobě zahrnuje nezaplacené nájmy a mzdy - a zejména 1,7 miliónu dolarů dluhů různým herním vývojářům a téměř čtyřmilionový dluh u investorů.

Nicméně se zdá, že radikální "restrukturalizace" společnosti (pokud tak lze nazvat propuštění většiny zaměstnanců) se odrazila na finanční situaci Strategy First natolik příznivě, že se zdá, že teoreticky by se bankrotu dokonce mohla vyhnout a pokračovat ve své existenci i nadále. Podle prezidenta Dona McFatridge našla společnost nového investora a během několika týdnů vypustí několik nových her. Nicméně i přes to je situace dosti vážná a nejistá...

Zdroj: Gamasutra

Váš názor Další článek: Kdy vyjde Metal Gear Solid 3?

Témata článku: , , , , , ,