Další hra od tvůrců Limbo a Inside už bude trojrozměrná

Studio Playdead, které se proslavilo atmosferickými 2D logickými adventurami se chystá přidat svým hrám nový rozměr. Doslova.

Spoluzakladatel a umělecký ředitel vývojářského studia Playdead, Arnt Jensen, už během října prozradil, že se chystá další kousek z dílny těchto indie tvůrců. Má jít o novou sci-fi hru, která se bude odehrávat ve vesmíru. Doposud se ale moc detailů neobjevilo. Nyní v dalším z rozhovorů Jensen řekl, že tentokrát se nebudeme pohybovat jenom po dvou osách, ale přidá se také třetí rozměr. Hra by zároveň měla být i o něco více otevřená. Co přesně to pro hráče znamená ale zatím nespecifikoval.

4fc39681-5aeb-4b4f-bfbe-08629f091dfd

"Bude to mnohem více otevřená hra, než naše předchozí výtvory. Půjde o 3D hru, ve které budete mít mnohem větší prostor pro to, kde se pohybovat. Už mě unavovala omezení, která jsme ve dvojrozměrném světě měli. Prošli jsme si tím až příliš mnohokrát. Hra ale bude vyvolávat podobné emoce jako její předchůdci," prozradil Jansen.

"V našich hrách je toho vždy hodně mezi řádky. Mám rád, když si můžete sednout a přemýšlet nad vším. Chceme vytvářet prostor pro hráčovu dedukci, ne mu všechno předložit jednoznačně vysvětlené," pokračoval na téma příběhu.

Zároveň potom Jansen upozornil, že fanoušci rozhodně nemají očekávat nějaké přesné datum co se týče vydání ani pravidelné informace. Studio si chce uchovat volnost tak, jako v případě tvorby Limbo a Inside. Hráli jste některou z depresivně laděných her od Playdead? 

Váš názor Další článek: Tvůrci akce Titanfall plánují na rok 2019 více než jednu novou hru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,