PC | Akce

Další informace o RE6. Co vás čeká a nemine?

Nový Resi se nám pomalu odhaluje, tentokrát díky japonskému magazínu Famitsu.

Přestože má Resident Evil 6 vyjít ještě letos, moc se toho o hře zatím neví. Tedy kromě toho, že v něm bude Chris a Leon a že se na scénu vrátí oblíbení zombíci. Tuhle mezeru se nyní pokusil zaplnit prestižní japonský magazín Famitsu, který udělal v Capcomu drobnou "šťáru" a své výsledky zpřístupnil široké veřejnosti.

RE6 to má do cílové rovinky ještě daleko, hotový je z nějakých 50 %. Snad tedy nedojde k nějakému odkladu. Tvůrci se sice chtějí vrátit k hororovým prvkům z dřívějších dílů, to ale neznamená, že se hodlají vrátit zpět k úplným kořenům série. Přes to všechno se snaží, aby byla šestka nejlepším dílem vůbec. Čekal snad někdo z vás něco jiného?

Nyní k příběhu. Třetí hlavní postava, kterou můžete znát z traileru, má být někdo, s kým se ztotožní především mladí lidé. Možná kvůli její povaze? Kdo ví.

Co se ubohého prezidenta týče, nejde o otce Ashley z RE4, nýbrž o muže, který jejího otce v úřadu nahradil. Nejzajímavější novinkou je fakt, že zombie nevznikly rozšířením T-Viru.

Capcom přepracoval celé schéma ovládání, hlavně kvůli tomu, aby bylo intuitivnější. Při míření budete moci dělat pomalé úkroky (podobně jako v RE: Revelations), dále budete moci dělat otočky o 180°, rychlé úskoky do všech stran či využívat důmyslný systém krytí.

Zdroj: Andriasang
Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Akce | Hororová akce
Výrobce: Capcom
Začátek prodeje: 20. listopadu 2012
Váš názor Další článek: Dead or Alive 5 už nebude pouze o "sexu a násilí"

Témata článku: , , , , , ,