PC | Akce

Další informace o RE6, tentokrát z oficiálního zdroje

Příběhy obou hrdinů se budou odehrávat na jiných místech.

Jak je možné, že byl Resident Evil 6 ohlášen tak náhle a přitom má vyjít za necelý rok? Odpověď je jednoduchá - pracovalo se na něm několik let naprosto v tajnosti. Capcom to prozradil na akci Resident Evil Anniversary Premier Party, kde novému dílu série věnoval celý stánek.

Na RE6 údajně pracuje největší tým v historii série, čítá okolo sto padesáti lidí. Ovšem když se vezme v potaz spolupráce s jinými vývojáři, především tedy ze zámoří, vyšplhá se číslo až na 600.

Už víme, že hlavními hratelnými postavami budou Leon S. Kennedy a Chris Redfield. Mezi protagonisty však patří ještě na krátko ostříhaný muž z traileru, o něm toho ale Capcom moc neprozradil. Právě na jeho bedrech by měla ležet celá záchrana světa.

To nejdůležitější - po dlouhé pauze se na scénu vrátí hloupé a pomalu se rozkládající zombie. Utkat se však budete muset i s příšerami zvanými Javo (viz obrázek), jejichž původ má být šokující a naprosto neočekávaný. Mají hrát důležitější roli než námi oblíbení "zombíci".

Příběh se odehrává v Americe, kde se prezident vyjádří k hrozbě biologických útoků, načež se sám stane obětí jednoho z nich. Právě tehdy se ke slovu dostane Leon, který bude svědkem prezidentovy přeměny na zombii a který bude posléze cestovat bok po boku s dívkou jménem Helena Harper.

Ve stejné chvíli se bude Chris prodírat vlnami nemrtvých v Číně. Jeho příběh, který se má téměř celý odehrávat v jednom jediném městě, má probíhat paralelně s Leonovým. Dá se tedy předpokládat, že se oba muži nepotkají, i když možné je samozřejmě vše.

Zdroj: Andriasang
Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Akce | Hororová akce
Výrobce: Capcom
Začátek prodeje: 20. listopadu 2012
Váš názor Další článek: Diablo III si v únoru s velkou pravděpodobností nezahrajeme

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,