Další korupční skandál na službě Youtube, tentokrát pochybila Machinima

A máme tu další skandál, o jakou částku jde tentokrát?

Každou chvíli vám přinášíme zprávy o tom, že některá z uživatelských Youtube videí a recenzí především masově sledovaných globálně úspěšných kanálů, nejsou tak úplně nezjištná.

Americký úřad na ochranu hospodářské soutěže si tentokrát posvítil na herní síť Machinima, která vybraným uživatelům vyplácela desítky tisíc dolarů, aby podporovali start Microsoftí konzole Xbox One. Jejich úkolem bylo představit produkty Microsoftu v co možná nejlepším světle.

Větší míra pochybení byla dokázána prozatím dvěma Youtuberům - ten s přezdívkou The Syndicate Project obdržel tučnou sumičku 30 000 dolarů, a kanálu SkyVsGaming na účtu přistálo rovněž pěkných 15 000. Ani jeden z nich posléze ve videu neuvedl, že by se jednalo o placené video - a z jeho obsahu to nebylo nikterak patrné - což je jednoduše špatné a je na to nahlíženo jako na klamavou reklamu.

Smlouva se údajně týkala i hry Ryse, která ovšem některým členům redakce (například i mně) přišla fajn i bez důmyslně schované reklamy na největším videoserveru světa. Rozhodně neočekáváme, že jde o poslední skandál v tomto duchu, jelikož právě tento způsob reklamy a marketingové komunikace  je v posledních letech na masovém vzestupu. 

Celý dokument v angličtině je k náhledu dostupný zde

Váš názor Další článek: MGS V: The Phantom Pain s vámi oslaví vaše narozeniny

Témata článku: , , , , ,