Další perly od amerických legislativců

Nepřehlédnutelná diskuse se strhla kolem předchozí novinky o připravovaných krocích různých úředníků v USA. Nyní vám přinášíme další perlu, kterou přichystal Leland Yee. Jistě se shodneme, že krvavé hry dětem do ruky nepatří, problém je, jak toto posuzovat a prosazovat. Yee už mimo mnoha neúspěchů zaznamenal jeden bod v minulém roce, kdy se mu podařilo prosadit do obchodů výrazné cedule, vysvětlující hodnocení her společnosti ESRB.

Tentokrát se snaží tento dětský psycholog prosadit zákaz prodeje her, které jsou násilné "bez svědomí, lítosti nebo soucitu" hráčům mladším sedmnácti let. Sám však vyšperkoval návrh výjimkou, která by se měla vztahovat na multiplayerové hry, kde "násílí může být použito pouze proti postavám, ovládaným druhým hráčem." Jinými slovy, pokud někoho drtíte třeba v Unreal Tournament, tak je to dobře, pokud děláte to samé jen počítačem ovládaným protivníkům, tak je to špatně. Zvláštní, zvláštní.

Pokud se jedná o návrhy, o kterých jsme se zmiňovali dříve, tak ty byly soudy zamítnuty, protože omezují práva na volné vyjadřování herních vývojářů.

Zdroj: Gamasutra

Diskuze (16) Další článek: Trailer na S.T.A.L.K.E.R.

Témata článku: ,