Další rána pro lootboxy. Studie tvrdí, že nabádají ke gamblerství

Když přijde na lootboxy, neznají studie a úřady slitování.

Podle Britské gamblingové komise jsou lootboxy startovním můstkem k tomu, aby děti následně propadly gamblerství. Ohrožených je jimi už teď v Británii milion dětí. Prokazuje to studie, do které se zapojilo bez mála tři tisíce dětí.

Podle této studie se gamblingu účastní nějakým způsobem 39% těchto dětí mezi jedenácti a šestnácti lety, buďto s kamarády, nebo za pomoci účtů vlastních rodičů. Problémy to může působit například v případě, že na děti začnou působit influenceři. Podobný případ se objevil v roce 2016, kdy Youtubeři propagovali vlastní stránku zaměřenou na získávání předmětů do střílečky CS: GO. Tuto skutečnost přitom nezmínili a lákali děti, aby zkusily své štěstí. Názvy videí tehdy byly hodně pobízivé. "JAK VYHRÁT 13 000$ za pět minut" stálo v názvu jednoho z nich, což mluví za vše.

Kromě této britské studie se k podobnému výsledku dobrala i studie z Austrálie, ve které stojí, že lootboxy podporují sklony ke gamblingu. Většina společností nakonec zákazům lootboxů v Belgii podlehla. Zuby nehty se momentálně drží pouze EA se svými balíčky do hry FIFA. 

Diskuze (3) Další článek: Hráli jsme konzolové DayZ: co nového v Černarusi? (dojmy)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,