Další Star Trek – Dominion

Tohle slovo asi většině z vás na první pohled nic moc neřekne. Možná pouze skalní příznivci Star Treku, a ještě lépe jeho série zvané Hluboký vesmír devět, si vzpomenou, že je to jedna ze stran, která se objeví ve finálních dílech této série. Vydavatelství Simon & Schuster se rozhodlo převést tento finální souboj na obrazovky našich počítačů.
Celé jméno hry bude znít Star Trek: Deep Space Nine Dominion Wars. V podstatě půjde o to, že se Federace spojí s Klingony, aby se společně dokázali ubránit proti Kardassianům a Dominionu v boji o Alpha kvadrant. Vy jako hráč budete mít v tomto dalo by se říci "epickém" boji na starosti taktickou, strategickou a navigační stránku věci. Budete si moci vybrat kteroukoliv ze jmenovaných čtyř stran a bude už pouze na vás, kdo přežije a kdo zemře.

Dominion Wars bude real-time strategie, která vám dá možnost ovládat současně až šest lodí dané strany. Jenže narozdíl třeba od takové Starfleet Command, kde jste lodě přímo ovládali, budete jim zde pouze zadávat příkazy, jinak řečeno: nebudete to vy, kdo zmáčkne tlačítko. Naopak to budou samotné lodě, resp. jejich kapitáni, kteří se budou snažit plnit vaše rozkazy jak nejlépe budou moci. To samozřejmě neznamená, že prostě zadáte příkaz a pak už se budete jen dívat jak se to celé semele, to ne. Vaším úkolem bude navíc rozdělovat lodní energii, sledovat stav štítů, opravných jednotek, zbraní, a další "klasické" startrekovské záležitosti.

Star Trek: Deep Space Nine - Dominion WarsStar Trek: Deep Space Nine – Dominion Wars

Kapitány lodí a vlastní lodě si samozřejmě budete moci vybrat z množství nabídek. Každý kapitán bude mít daný souhrn vlastností, jako například vedení, diplomacie a bojové zkušenosti.

Ačkoliv je příběh lineární, postup v kampani takový nemusí být. Každá mise (je jich celkem přes 30 rozdělených do třech kampaní) má několik různých cílů a celá kampaň je rozprostřena do širokého časového údobí, snažíce se zachytit celou historii války s Dominionem. Hráč bude mít možnost z každé mise se stáhnout, pokud se v ní takříkajíc zasekne, a vybrat si jinou.

Star Trek: Deep Space Nine - Dominion WarsStar Trek: Deep Space Nine – Dominion Wars

Hru bude pohánět proprietární 3D engine zvaný Quantum, který sice nedovoluje mít naprostou kontrolu nad polohou kamery a tím i pohledu, ovšem umožňuje kameru zoomovat, posouvat, a rotovat. Navíc si budete moci zapnout tzv. "strategický pohled", který přesune kameru do izometrické pozice (prostě asi takový ten ptačí z RPGček), což vám umožní mít lepší přehled o celém bojišti. Hardwarové nároky bude řekl bych přiměřené - W9X nebo Me (že by pod W2k Dominion Wars nechodily? ... popravdě ani bych se příliš nedivil), PII 233MHz, 64MB RAM a samozřejmě 3D akcelerátor.

Star Trek: Deep Space Nine - Dominion WarsStar Trek: Deep Space Nine – Dominion Wars

Multiplayer, který nesmí chybět, bude dostupný až pro osm hráčů a to jak přes LAN tak i přes internet.

Hru vyvíjí společnost Gizmo Games a vyjít by měla pod hlavičkou Simon & Schuster Interactive někdy kolem poloviny dubna tohoto roku.

Diskuze (2) Další článek: RivaTuner – užitečná utilita pro nVidia akcelerátory

Témata článku: , , , , ,