Další ze ságy Battle Isle - Síla! Intriky! Korupce! Válka!

Pouze ti nejzkušenější a nejstarší z dnešních hráčů si dnes možná ještě vzpomenou na stařičkou Battle Isle. Já již mezi ně bohužel nepatřím. Zato mám dodnes v živé paměti všechny tři následující díly této nepřekonatelné série turn-based strategický her, které v mnohém předčily svou dobu. Všichni, kdož si je, podobně jako já, tolik oblíbili, se mají na co těšit - protože na cestě je již díl pátý!
Jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistil, který vývojářský tým na Battle Isle: The Andosia War vlastně pracuje. Zkuste hádat. Napovím - před pár lety přišel s jednou z nejlepších strategickýher her, která kdy byla v Česku/Slovensku vyrobena. Teď vám již jistě svitlo - ano, je to Cauldron, tvůrce slavného (pro připomenutí taktéž tahového) Spellcrossu. To také lecčems vypovídá.

Hlavním místem, kde se celá sága Battle Isle odehrává, je planeta Chromos. Na ní prakticky odedávna probíhaly boje a války. Jedná se vlastně o rozlehlý epický příběh, propracovaný do poslední mrtě, jehož znalost vám dozajista pomůže při hraní BI 5 (Blue Byte však tuto část série označuje jako čtvrtý díl, protože Incubation, spíše akční strategie, přeci jen poněkud vybočovala z řady).

Hra začíná v roce 345 N.A. (New Age - nový věk). Jeden z žijících dávných vůdců se rozhodne vytvořit sektu, která má skoncovat s bohatě kvetoucím úplatkářstvím a korupcí na Chromosu. Jednoho dne vyhlásí ze svého velitelství na Raldhanu Chromosu válku. Budoucnost se stává ještě nejistější, než do té doby byla ...

Zatím není k dispozici příliš mnoho informací o vlastní hře, ovšem několik málo bylo přeci jen zveřejněno: Andosia War má být zcela nový typ turn-based strategie, kombinované s real-time prostředím. Opět by měl být součástí hry složitý propletenec příběhů, který vám bude předkládán v podobě animovaných meziscén. Prostředí bude bohatě "zdobené" - hory, jezera, mosty, stromy, v podstatě vše, co známe z předchozích dílů, jen převlečeno do stokrát hezčí grafiky (která se samozřejmě již kompletně přesune do 3D). Přibude možnost výzkumu nových jednotek, zbraní a budov (!!).

Mutliplayer bude možný až v 8 hráčích, a to zdarma po internetu přes Battle Isle Internet server. Hardwarové požadavky budou relativně vysoké - PII 300MHz, 3D akcelerátor druhé generace (tj. staré Voodoo už to asi neutáhne) a 64MB RAM. Plná verze se má objevit v srpnu tohoto roku.

Tohle je jedna z her, na které se tento rok těším nejvíce, a nepochybuji, že ostatní stratégové jsou na tom podobně, takže se budu snažit přinášet vám časem další kousky informací. Heslem dne se stává "Síla! Intriky! Korupce! Válka!".

Váš názor Další článek: Jdu dovnitř - dostanu se ale ven?

Témata článku: , , , , ,