Další zmínky o Switchi Pro. Výrobce displejů o něm píše v reportu pro investory

Už několik měsíců přicházejí nové a nové spekulace ohledně výrazně vylepšené verze Nintenda Switch. O další z nich se zasloužila společnost Universal Display Corp.

O vylepšeném Switchi se mluví několik let, ale za poslední měsíce jsme tady měli tolik úniků a spekulací, že to opravdu vypadá na odhalení do konce roku. Pod označením Switch Pro novou konzoli zmínil CEO společnosti Universal Display Corp v reportu pro investory. "Nintendo si vybralo OLED obrazovku pro nový Switch Pro díky výhodám OLEDu jako je vysoký kontrast a rychlejší odezva."

Je to sice maličkost, ale potvrzují se tím další spekulace z března, podle které by nový Switch měl mít 7'' OLED displej od Samsungu. A Samsung je jednou ze společností, která licencuje OLED technologie od Universal Display Corp. 

Z oficiálních zdrojů ale žádné potvrzení či oznámení zatím nemáme, takže i přes to, že některé informace vypadají věrohodně, není od věci brát je s rezervou. Kromě OLED displeje se mluví například o podpoře 4k rozlišení či vylepšeném procesoru. Také ale padají zmínky o tom, že by Nintendo mohlo dopadnout podobně jako Sony a Microsoft s tím, že nebude dostatek kusů nové konzole a krátí se zásoby i aktuálního Switche. 

Nintendo na tom každopádně není vůbec špatně. Loni oslavilo nejziskovější rok a prodalo už skoro 85 milionů Switchů. K tomu jim pomohli tituly jako je Animal Crossing: New Horizons nebo Mario Kart 8 Deluxe, které patří mezi nejprodávanější hry této platformy. 

Zdroj: NintendoLife

Váš názor Další článek: Novinky od tvůrců Gears vznikají na nové technologii. Odhalení ale jen tak nepřijde

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,