Dark Souls má na PC problém s hackery. Servery pro celou trilogii byly dočasně vypnuty

Hackeři po objevení nové bezpečnostní díry mohli manipulovat s počítači ostatních uživatelů.

Není žádným tajemstvím, že skrz sérii Dark Souls na PC často můžete narazit na hackery v PvP soubojích. Kromě klasického scénáře, kdy by vás protivník jen zabil, ale byl objeven mnohem výraznější problém - Remote Code Execution. Hackeři mohli vzdáleně ovládat počítače ostatních hráčů. Bylo tedy nutné dočasně vypnout servery pro celou trilogii. Týká se to i všech verzí prvního Dark Souls. 

Problém se týká pouze PC, takže hráči na konzolích si nemusejí dělat starosti. Podle některých členů komunity by v současném stavu bylo něco podobného možné provést i v Elden Ringu. Věříme ale, že když už FromSoftware přistoupil k těmto krokům, tak si dá záležet na tom, aby před vydáním jejich novinky byly provedeny patřičné opravy jejich online služeb. 

Zatím není jasné, kdy budou servery Dark Souls zase uvedeny do provozu. Je dobré vidět, že se vývojáři i po letech o svoji hru zajímají, ale jejich reakce mohla být svižnější. Hacker, který na tento problém přišel, se totiž sám FromSoftwaru ozval, ale reakce se nedočkal. Použil tedy tuto bezpečnostní díru u jednoho ze streamerů, aby získal pozornost. 

Zdroj: Eurogamer.net

Váš názor Další článek: Horizon: Forbidden West bude mít jeden konec. Hráč ale může ovlivnit některé události

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,