PC | X360 | PS3 | Akce | Konzole

Dark Void – se samopalem do oblak

Létat do oblak, unášet nepřátelské stroje ve vzduchu a vyřídit si to s nepřáteli jak ve vzduchu, tak na zemi. Dark Void přichází.
Kapitoly článku

Když už se musí Will nějak vypořádat s tou budoucí velkou hromadou šrotu, hodí se mu i nějaké zbraně k rozebrání nepřátel na součástky. Ty bohužel nebyly nijak detailně představeny, a tak nezbývá, než se spokojit s futuristickou brokovnicí a samopalem, jež střílí plazmové projektily. Vývojáři se ale dušují, že brzy představí nové zbraně, které budou plně využívat dříve zmíněného systému vertikálního krytí. Jakmile tak bude učiněno, dáme vám vědět – sledujte proto naši novinkovou sekci.

 darkvoid_07.jpgdarkvoid_08.jpg

Co však autoři oznámili dopředu je možnost všechny zbraně nějakým způsobem upravovat, stejně jako bude možné upravit přímo hlavního hrdinu a jet-pack, kolem kterého se všechno točí. Jako jisté morální dilema může v tomto případě sloužit fakt, že technologie bude pocházet od Watchers a vy se s každým dalším upgradem změníte směrem od člověka k robotu. Je na vás, zda obětujete své lidství za boj proti robotům, či se budete snažit zůstat člověkem, jak to jen půjde.

Možnost upravit všechny zbraně i hlavního hrdinu spolu s jet-packem


darkvoid_09.jpgdarkvoid_10.jpg

O boji na zemi již víte více než dost, a tak nezbývá, než se opět přesunout do oblak. Autoři se chlubí možností zapnout jet-pack kdykoliv a kdekoliv, přičemž ho můžete využít jak pro již zmíněné manévrování na malých plošinkách, tak pro skutečné létání. Když vás tedy přestane bavit neustálá střelba, nic vám nebrání v rozběhnutí se z útesu a nakopnutí trysek. Nesmíte však zapomenout na jednu věc – jet-pack nemá nekonečnou zásobu paliva a ve vzduchu nejste sami.

Svezeš mě?

Společnost vám budou dělat ony mimozemské létající talíře, které se vás budou snažit sestřelit. To si však nemusíte nechat líbit a po chvíli hraní si na babu se smrtonosnými lasery budete schopni přistát na onom létajícím stroji. Tam pomocí jednoduché minihry a skákání po celém obvodu talíře budete moci poškodit ovládací panel, abyste vzápětí v souboji na blízko zpacifikovali i pilota a sami usedli na jeho místo. Likvidace ostatních stíhačů pak probíhá mnohem snáze.

Právě v těchto momentech Dark Void nejvíce připomíná Crimson Skies. Je pravda, že místo dvouplošníků zde máme létající talíře, ale princip zůstává úplně stejný. Jde o manévrování kolem strmých srázů, šílené akrobatické kousky, střelba po nepřátelích a unášení dalších strojů ve vzduchu.

V souboji na blízko zpacifikovali i pilota a sami usedli na jeho místo

Jediné, čeho se je třeba obávat, je možná až příliš složité ovládání této kombinace her. Autoři se ale dušují, že ovládání je pečlivě vyladěné a intuitivní, takže by problém neměl mít vůbec nikdo.

darkvoid_11.jpgdarkvoid_12.jpg

Po technické stránce je pak Dark Void více než rozporuplný. Pěkná grafika je vykoupena obrovskými nároky na hardware a prezentovaná verze na X360 se prý ani pořádně nedala hrát kvůli nízkému počtu FPS. Na optimalizování hry ale mají lidé z Airtight Games ještě skoro celý rok a pokud se jim povede i leveldesign a vyvážení všech mechanismů hry, máme se na co těšit. Létat v oblacích, volný jako pták, a rozesevát zkázu zní lákavě.

Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Akce | Letecká a third person akce
Výrobce: Airtight Games | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 27. ledna 2010
  • Hrátky s jetpackem
  • Mise mixující létaní a boj na zemi
  • Zajímavý svět
  • Slabá AI
  • Repetetivnost
  • Nudné přestřelky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,