Darkness Within podle H. P. Lovecrafta

Práce mistra mrazivého hororu H. P. Lovecrafta inspirovala již řadu her. Z těch novějších jmenujme například Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth, z dřívějších pak Shadow of the Comet, Prisoner of Ice nebo Alone in the Dark. Na piedestal jejich slávy se již za měsíc pokusí vyšplhat nová adventura s tradičně lovecraftovsky zamotaným názvem – Darkness Within: In Pursuit of Loath Nolder.

  

Hráč se ujme role detektiva Howarda E. Loreida, který se vydává po stopách vraždy zámožného boháče. Při ohledání místa činu zjišťuje, že do případu je zapleteno i soukromé očko Loath Nolder, ovšem stejně rychle jako se o něm vynoří první informace, Nolder mizí neznámo kam a hlavní postava se stále častěji propadá do nočních můr způsobených kdoví čím. Jak bude Howard postupně odhalovat zapletení všech postav do tajemného kultu, hra má stále častěji balancovat na hranici snu a skutečnosti, aby napnula divákovy nervy do mezních stavů.

  

Z hlediska herní mechaniky nabídne Darkness Inside tři stupně nápovědy v rámci třech obtížností – standardní, detektiv a senior detektiv. Zajímavostí se stane inovativní inventář, ve kterém se nebudou vzájemně kombinovat jen předměty, ale také myšlenky hlavního hrdiny s nimi spojené, což povede ke vzniku nových vodítek složitého případu. Předrenderovaná grafika je na dnešní poměry jednoduchá a působí pustě, nicméně právě tím má šanci zachytit tu pravou atmosféru charakteristickou pro Lovecraftem inspirovaná díla.

  

Související informace (Darkness Inside: In Pursuit of Loath Nolder):
Platforma: PC
Žánr: Adventura
Výrobce: Zoetrope Interactive (
http://www.zoetropeint.com/)
Vydavatel: Lighthouse Interactive (
http://www.lighthouse-interactive.com/)
Homepage:
http://www.lighthouse-interactive.com/index.php?main=news&nid=237&chk=ic97HqTe8A
Předpokládané datum vydání: 4. čtvrtletí 2007

Zdroj: Homepage

Diskuze (1) Další článek: Galerie & trailer: Universe at War: Earth Assault

Témata článku: , , , , , , , , , ,