Darksiders III: zpátky na Zem

Po zániku studia THQ byla jen velmi malá šance, že vznikne nový titul z této apokalyptické série. Z čista jasna nám ale studio Gunfire Games vytřelo zrak s oznámením pokračování a krom informací a traileru jsme se dočkali i záběrů z hraní. Co nás tedy čeká?

Po Smrti a Válce se o pozornost hlásí další z jezdců apokalypsy. Tentokrát bude hrát hlavní roli Fury, neboli Zuřivost. Nenechte se zmást tím, že mezi čtyřmi jezdci apokalypsy nikdo takový nebyl. Ještě před vydáním prvního dílu vyšlo najevo, že si vývojáři čtveřici upravili pro potřeby hry.

2.jpg

Stejně jako jména ostatních jezdců byla odhalena i jejich podoba již dříve. Vyšlo několik komiksů, kde jsme mohli vidět i zbylé dva jezdce. Vzhled Fury se za tu dobu trochu změnil, ale v základu vypadá stále tak, jak byla vyobrazena v komiksech. Už tam měla i svoji oblíbenou zbraň, bič. Vývojáři se nechali slyšet, že ho Fury bude moci využívat v různých módech. Také jí bude usnadňovat pohyb po světě.

První Darksiders byly vesměs lineární hrou, kde Válka moc neměl na výběr a šel stále kupředu. Smrt měl naopak více možností. Dvojka nabízela vedlejší úkoly a spoustu sběratelských předmětů. Nebyl to sice zcela otevřený svět, ale v případě druhého dílu už by se s tímto pojmem dalo koketovat. Do trojky si vývojáři připravili zcela otevřený svět. Stále v něm ale budete vedeni lineární příběhovou linkou.

S Fury se vracíme na Zem, která je po válce nebes, pekla a následném vpádu Války zdevastována. Jejím úkolem je vyrovnat síly dobra a zla, proto je jejím cílem poražení sedmi smrtelných hříchů, které se dostaly ze svých okovů. V gameplay videu můžeme vidět jednoho z hříchů, Lenost. Každý hřích bude logicky ve hře mít roli bosse. Oblast, ve které se budete pohybovat, by měla odpovídat tomu, proti kterému hříchu zrovna stojíte.

Příběh jako takový nenavazuje na druhý díl. Na časové linii se odehrávají druhý a třetí díl ve stejném období. Můžete to také poznat podle toho, že Válka je při rozhovoru se Zuřivostí stále uvězněn za to, co provedl v prvním díle. Zatímco se tedy Fury snaží spoutat hříchy, Smrt je na cestě za očištěním jména jeho bratra Války.

Po stránce hratelnosti si hra podle všeho bere to nejlepší z předešlých dílů. Opět se tedy můžeme těšit na pořádnou rubačku, kde o spoustu komb jistě nebude nouze. Jestli máte obavy z toho, že se Darksiders budou hrát nebo vypadat úplně jinak, než první dva díly, můžete se zase uklidnit. Před dvěma lety založené studio Gunfire Games se totiž skládá z původních členů vývojářského týmu Vigil. Jejich rukopis je vidět už na prvních záběrech ze hry, i když to je jen ukázka z pre-alfy.

Darksiders III si bude držet zaběhlý grafický styl. V ukázce ze hry vás možná grafika spíše odradila, než navnadila na nový díl, ale musíme stále myslet na to, že se koukáme na záběry z velmi rané fáze vývoje. Zatím tedy není nic definitivní a do vydání hry se spousta věcí může změnit.

1.jpg
Válka ze setkání se sestrou nemá moc velkou radost

Pokud jste nehráli předchozí dva díly, tak se podle slov vývojářů nemáte čeho bát. Ačkoli na sebe všechny díly navazují, tak skvěle fungují i sami o sobě. Stejně by tak měla fungovat i trojka. Pokud si ale chcete doplnit vzdělání, tak můžete sáhnout po Darksiders: Warmastered Edition, která vyšla v digitální verzi na konzole. Tato edice obsahuje oba díly včetně všech DLC.

3.jpg

Informací známe již docela dost, ale stále čekáme na něco, co nás opravdu překvapí. U jedničky to byl neobvyklý koncept a osobnost Války. Ve dvojce zase polootevřený svět a Smrťova cesta za očištěním bratrova jména. S čím nás překvapí Fury na své výpravě za zkrocením sedmi smrtelných hříchů?

Jelikož je veletrh E3 už skoro za dveřmi, tak možná nebudeme muset čekat nijak dlouho. Na druhou stranu jsme se již dozvěděli, že vydání hry můžeme čekat nejdříve v příštím roce, takže je na oznamování nových věcí ještě času dost. Je ale jisté, že Darksiders III vyjde na PC, PS4 a Xbox One. 

Diskuze (1) Další článek: Half-Life 2 se díky modderům podívá do VR světa

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,