Datadisk k Age of Mythology přijde na podzim

Herní gigant Microsoft ohlásil nedávno ve spolupráci s vývojářskou společností Ensemble Studios práce na datadisku pro svou oblíbenou RTS Age of Mythology, který ponese název The Titans. Všichni příznivci realtime strategií se tak mají na co těšit - nové mise a jednotky, to je jen málo z toho, co se má v The Titans objevit.

Trocha řecké mytologie...

Titáni - legendární mytologické postavy, synové Úrana a Gáie, první generace bohů, přemožená Diem a a spoutaná v podsvětí.

Atlas - podle řecké mytologie se jednalo o Titána, znalce moře a účastníka vzpoury proti olympským bohům. Zeus ho potrestal tím, že musí nést na ramenou nebeskou klenbu, podle jiných celou zeměkouli. V renesanci byl často vyobrazován na mapách a glóbech - odtud také pochází pojmenování pro atlas.

Kronos - nejmladší z Titánů, syn Úrana a Gáie, bohyně Země. Vládce světa, otec bohů, které nejdříve všechny spolykal. Teprve nejmladší Zeus ho přemohl a uvěznil v podsvětí.

Kyklopové - zpupní jednoocí obři, pomocníci boha ohně a kovářů Héfaista. Sídlili na ostrově, kde se s jedním z nich, Polyfémem, utkal Odysseus.

Tou nejpodstatnější novinkou je v datadisku s celým názvem Age of Mythology: The Titans jedna úplně nová kultura, totiž bájní Atlanťané. Ti jsou vedle seveřanů, Řeků a Egypťanů poněkud netypičtí, protože jejich existence je založena skutečně pouze na legendě. I proto dostávají do vínku možnosti a schopnosti, které jsou ostatním rasám cizí. Pokud budete hrát za Atlanťany, můžete v průběhu hry hned několikrát povolat sílu nepřemožitelných Titánů, jako byl například Atlas či Kronos. Mimoto také dostáváte možnost povyšovat své lidské jednotky na hrdiny.

 

 

Nová single-playerová kampaň je novou kapitolou rozsáhlého příběhu a přidává dalších 12 zajímavých scénářů. V expansion packu dále naleznete také 12 nových božských sil, 18 nových lidských jednotek a 10 těch mýtických. Do svých armád tak můžete povolat Kyklopy či Medúzy a samozřejmě také využívat sil starověkých bohů, a blesky z nebes tak překvapit nic netušící nepřátele. Datadisk se drží všech léty ověřených herních principů, které byli tvůrci z Ensemble Studios představeny již v prvních dílech série Age of Empires, na kterou ostatně Age of Mythology nepřímo navazuje. Vždyť proč také měnit něco, co takřka dokonale funguje?!

Hlavní rysy hry:

  • 12 nových scénářů
  • 18 nových jednotek
  • 12 nových božských sil

Zůstanou tak zachovány všechny rysy původní hry, jako je propracovaný ekonomický model, věrná umělá inteligence nepřátel i systém masivních bitev s mnoha desítkami jednotek, který ostatně z her AOE a AOM udělal to, čím dnes jsou. V datadisku se navíc dočkáme také některých nových grafických prvků, které znovu potěší lačná očka všech hráčů RTS.

Uvedení datadisku Age of Mythology: The Titans je připraveno na podzim tohoto roku.

Oficiální stránky: http://www.microsoft.com/games/ageofmythology/ či http://www.ensemblestudios.com/aom/
Výrobce: Ensemble Studios (http://www.ensemblestudios.com/)
Vydavatel: Microsoft (http://www.microsoft.com/games/)

Dostupné pro: PC
Žánr: Strategie | realtime strategie
Výrobce: Ensemble Studios | Webové stránky hry
  • Prvky mytologie, detailní zpracování národů
  • Nápadité mise a atmosféra, která vás nepustí od obrazovky
  • Počeštění
  • Grafika, ozvučení a hudba
  • Občasné hluché momenty, kdy hra ztrácí na akčnosti a zajímavosti
  • Slabší multiplayer než v případě titulu Wacraft 3
Váš názor Další článek: Co představí Ubi Soft na E3?

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,