Datadisk pro Red Alert 2

Všichni skalní příznivci Red Alerta 2 jistě vědí, že Westwood Studios, tvůrci této (Božské? Ne, to ne.) strategie, vydávají každých několik týdnů nový map pack, obsahující velice zajímavé obvykle multiplayerové mapy přímo od samotných map-designérů RA2 (tudíž prostě "origoš"). Méně z nich už asi bude vědět, že Westwoodi taktéž pracují na datadisku pro tuto pařbu.
A co víc, ten datadisk má prý být zatím největším a nejrozsáhlejším datadiskem, na kterém kdy WS pracovali (A že jich už za sebou mají! Vzpomeňme např. Covert Operations pro stařičkého C&C, nebo Aftermath pro RA).

Jeho velikost bude spočívat zřejmě převážně v tom, že bude obsahovat celou jednu novou stranu. Touto stranou bude Yuriho psychická armáda. Yuri byl v RA2, pokud se správně pamatuji, nejbližším spolupracovníkem vůdce Sovětského Svazu, a ovládal ukrutné psychické síly, čímž také dopomohl spustit celý konflikt, který RA2 řeší (aehm, pravda, trochu drsně, ale řeší...). Nyní je však vyhnancem a sám spustí svou vlastní bitvu o vládu nad světem. Jeho armáda je, zcela zřejmě, založena na podiv(uhod)ných psychických a psychologických technologiích a bude jistě velice silným soupeřem oběma zbývajícím stranám, které samozřejmě zůstávají (Sověti a Spojenci, pro ty méně znalé).

Datadisk pro Red Alert 2 Datadisk pro Red Alert 2

Celkově má datadisk nabídnout něco okolo 14 nových misí, ve kterých budou mít hráči na výběr zda ovládat armádu Sovětů či Spojenců, vždy však jdouce proti zákeřnému Yurimu a jeho globální psycho-hrozbě. Konečně se zase taktéž máme opět dočkat slavného cestování v čase, se kterým si tvůrci v podstatě celé série C&C zahrávají až nemravným způsobem (Dodnes mi např. není jasné, jak se mohl objevit Kane v závěrečné scéně dýchánku u Stalina. Ví to snad někdo?). Nebude chybět více než hodina filmových sekvencí (předpokládá se opět úchvatná kvalita, jak už je u Westwoodů dobrým zvykem).

Multiplayerový stromeček datadisku bude zářit možností hrát za všechny strany, tedy včetně Yuriho armády.

Nová strana znamená množství nových jednotek, celkem se ona cifra blíží až ke třicítce. Jen některé z nich: Virus (sniper, střílící šipky s jedem, které ve vojákově těle vybuchnou a voják se následně promění v oblak jedovatého plynu), Brutus či Bestie ("Brute" - gigantická, geneticky vypěstovaná lidská bestie, která dokáže převracet a ničit vozidla), Boomer (hlubokoponorná ponorka vyzbrojená těžkými raketami, které dokáže pálit na pobřežní cíle), a samozřejmě mnohé další, prozatím naším uším tajené.

Taktéž extrémně zajímavě budou vypadat místa bojů - ty se totiž nyní mají odehrávat např. v Hollywoodu, Londýně, Káhiře, Transylvánii a dokonce i na měsíci (!!).

Datadisk, jehož jméno je zatím tajeno, by se měl objevit někdy kolem podzimu tohoto roku.

Diskuze (3) Další článek: The Legend of Kyrandia

Témata článku: , , , , ,