Datadisk pro X2 se nakonec stal plnohodnotným pokračováním!

Nestává se příliš často, že by se z plánovaného datadisku těsně před dokončením nakonec vyklubalo plnohodnotné pokračování. Výjimka však potvrzuje pravidlo; společnost Egosoft, která má na svědomí epický vesmírný simulátor X2, se rozhodla, že naplánovaný přídavek s názvem X2: Return pozastaví a nápady z něj použije v pokračování. Tvůrci se rozhodli na základě toho, že byl právě dokončen vývoj nového enginu, a byla by proto škoda nevyužít ho co nejrychleji, dokud ještě má čím ohromovat.

 

Třetí díl by se měl jmenovat X3: Reunion, a podle slov autorů byste se v něm měli ocitnout v tom nejrealističtějším a životem kypícím vesmírem, který byl kdy v hrách zpracován. Stejně jako v předchozích "X" hrách, i zde budete vrženi do obrovského vesmírného prostoru, přičemž bude jen na vás, ke komu se přidáte, či co budete podnikat. Kromě průzkumné a bojové činnosti se v X3 nabízí opět hlavně obchodování. Uvěřitelnosti prostředí má pomoci hlavně masivně vylepšený systém A.L. (Artifical Life - umělý život), jenž bude obstarávat vše související s plně se vyvíjejícím herním světem.

Zajímavostí je, že X3 se, kromě PC, objeví i na konzolích, jako první ve své sérii. Nebylo zatím zveřejněno, o které platformy se bude konkrétně jednat, ale my očekáváme, že na Xboxu si X3 také zahrajeme. Více informací bohužel není známo, pokochat se můžete dvěma herními screenshoty v naší galerii.

Zdroj: Boomtown

Váš názor Další článek: Nová mega: stahujte demo Gothic 2!

Témata článku: , , ,