Daymare: 1998 je survival horor stylizovaný do devadesátkových klasik

Nový horor ze třetí osoby chce vrátit hernímu děsu atmosféru, kterou pamatujeme z titulů jako Resident Evil nebo Silent Hill.

Dočkáme se hororu, který by letos mohl konkurovat předělávce legendárního Resident Evil 2? To je rozhodně velmi nejisté, ale Daymare: 1998 se o to přinejmenším chce pokusit. Nový horor od Invader Studios slibuje, že se s kamerou z pohledu třetí osoby bude snažit přiblížit právě klasickým hororům devadesátých let. 

Speciální agent Liev pracující pro bezpečnostní agenturu H.A.D.E.S. se po návratu z Ruska chce vydat za lepší budoucností. Se svým výcvikem a sedmi lety zkušeností  patří mezi skvěle placené zaměstnance agentury a vše vypadá docela růžově. Dokud není vyslán k řešení prekérní situace s nebezpečnou chemickou zbraní, kvůli které se z lidí ve výzkumném centru stávají chodící mrtvoly. 

Ve hře si zahrajete nejen za Lieva, ale také za dvě další hratelné postavy a u výběru z několika hrdinů rozhodně nekončí povědomé prvky. Celkově se totiž budou tvůrci snažit o to, aby se přiblížili klasikám z přelomu tisíciletí a osvěžili tyto legendy herního průmyslu o moderní náhled a čerstvý příběh. Těšit se můžete na časté vracení se na již známá místa, obtížné mise, puzzly a těžký boj s hlídáním každého náboje v zásobníku. Prostě vše, co jsme na starších hororových hrách tolik milovali. 

Daymare: 1998 vychází na PC v průběhu letošního léta. O něco později by se potom měli dočkat i konzoloví hráči.

 

Diskuze (2) Další článek: Poslední záběr thrilleru The Last of Us: Part 2 je hotový, kdy se dočkáme?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,