Days Gone mohlo mít multiplayer ve stylu World War Z, Sony ale odmítlo

Vývojáři jedné z velmi očekávaných her pro PlayStation dostali nabídku pomocné ruky. Odmítli ale s tím, že o multiplayer nestojí.

Ředitel Saber Interactive, Matthew Karch, prozradil, že oslovil Sony s nabídkou, že by jeho vývojáři pomohli při tvorbě multiplayeru pro exkluzivní zombie akci Days Gone. Japonská společnost ale spolupráci odmítla s tím, že chce, aby šlo o čistě singleplayerový zážitek.

"V jednu chvíli jsem za nimi přišel a řekl jim, že naše hry mají mnoho společného a možná bychom jim tak mohli pomoci s multiplayerovou složkou. Naneštěstí ale Sony odmítlo, protože se pochopitelně soustředí především na to, co bylo původním plánem a co má hru postavit mezi ty nejlepší," řekl Karch.

"O Days Gone jsme se poprvé doslechli v době, kdy už jsme sami vyvíjeli World War Z. Samozřejmě jsme si nad tím tak trochu povzdechli, protože když Sony ukáže takový titul, víte naprosto jistě, že do jeho marketingu poteče spousta peněz a vzhledem k podobnosti zaměření na obrovské hordy nepřátel to pro nás byla komplikace. Od odhalení se ale začalo Sony zaměřovat méně na hromady nemrtvých a více na příběh samotného světa. Věřím, že na trhu je místo pro obě hry,"  tvrdí Karch o konkurenci pro titul od Saber Interactive.

Days Gone vychází 26. dubna 2019 na PS4. World War Z potom dorazí na Xbox One, PC a PS4 v průběhu roku 2019. Pokud Days Gone uspěje, mohl by titul teoreticky svojí konkurenci i pomoci, protože po masivním úspěchu by se mohl zvednout zájem o žánr a Saber Interactive tak určitě nemusí věšet hlavu nad tím, že jim někdo tak trochu vlezl do zelí.

Váš názor Další článek: Tipy na nejlepší deskovky, které nesmí chybět na silvestrovské párty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,