Dead Island 2: klasická zombie řezanice s kapkou humoru

Krásné a slunné pláže americké Kalifornie plné sexy žen v bikinách a vysportovaných chlapíků, kteří se postupně mění pod vlivem nákazy na zombie? Je to tak, nový Dead Island se blíží.

Stýskalo se vám po sekání hlav, končetin a různých částí těla na nekončících řadách zombiků, které se k vám řítí jako když býk vidí červený praporek? V tom případě nezoufejte, protože chlapci z Yager Development, tvůrci Spec Ops: The Line, již pracují na novém dílu této slavné zombie řezačky.

Když se poohlédneme do minulosti a na předchozí díly, určitě se všem vybaví skvělý první Dead Island, kde vás zombie vyruší při vaší dovolené snů po trochu přepísknutém večírku. Následoval díl Riptide, kde se znovu stáváte turistou na ostrově Palanai, kde překvapivě opět vypukla nákaza. Nicméně další nositélé jména Dead Island se plaví v trochu jiných řekách. Díl s názvem Epidemic je uplně něco jiného a nese se v duchu MOBA her. Teda pardon, ZOMBA. Jako poslední nám uzavírá sérii díl, který je taková zombie mlátička „pro děti.“ Prosím, neberte to doslovně.

dead_island_2.jpg

Od thrilleru ke komedii

Myslím, že to by tak nějak stačilo k představení Dead Island ságy a pojďme se vrhnout na nový přírůstek do rodiny. Jak už jsem zmínil, Dead Island 2 si berou na triko noví tvůrci, kteří díky značně thrillerovým zkušenostem ze série Spec Ops mohou vnést do prosluněného prostředí trocha toho opravdového hororu. Odehrávat se novinka bude ve slunné Kalifornii, kterou postihla zombie nákaza a vám, jakožto čtyřem ústředním postavám, se zde líbí žít kvůli absenci daňové povinnosti a pořádné dávce adrenalinu.  Není to nádhera? Celá oblast plná zombie a vy jako jediní jste zázračně immuní. Prostě vzrůšo, tak nač využívat možnosti útěku ke zbytku normálního světa.

Podle traileru, který nám byl představen na E3, jsme mohli vidět prototyp hry z roku 2013, jenž byl značně nedodělaný. Za zmínku stojí vtipné animace popravy nepřátel, které se spouští při různých kombech, a právě zábavnost by měla být hlavním prvkem této hry. Výběr „zombie kosičů“ bude také zřetelně velký. Do své výbavičky si můžeme zařadit různá kladiva, lopaty, motorové pily nebo třeba i nastražit past, která nás při správném načasování zbaví většího množství nemrtvých.

Mlýnek na maso

Pokud se podíváme na zoubek samotným zombikům, zjistíme, že je to ve své podstatě pořád ta stejná písnička. Potkat můžeme ať už klasické walkery, kteří jsou prakticky neškodní, nebo runnery, se kterými už bude více práce. Jakmile vás zmerčí, rozběhnou se proti vám a začnou nepříjemně kousat, škrábat, plivat krev a dělat takové ty věci, které zombíci moc dobře umí. Poslední a asi nejhorší skupinou jsou suiciders, odporní a tlustí přeživší, kteří při kontaktu s vámi vybuchnou. Co si budeme nalhávat, není to zrovna příjemná situace.

Dead-Island-2-3-.jpg

Motorem celé této mlátičky bude Unreal Engine 4. Ten by nám měl značně pomoct s pestrostí celé hry a udělá ji, díky většimu počtu zombie v jednu chvíli, zajímavější, po vzoru Dead Rising 3. Čekají nás také velice zábavné mise, jako například ukradnutí paliva z benzínky obklopané suicidery, nebo další sebevraždou zavánějící akce. Samozřejmě u masakru tohoto typu nesmí chybět ani multiplayer, nabízející podporu až 8 hráčů, imunních proti zombie nákaze, takže se můžete společně s celou rodinou nebo kamarády vyřádit na dotěrných nemrtvých.

Na závěr zbývá snad jen doufat, že se vývojářům finální verze hry povede a nebudou ji provázet otravné bugy nebo kolísání snímků, jak je v dnešní době bohužel u takto velkých her zvykem. Tento zombie titul má jistě velký potenciál a pokud se ho autorům podaří využít, určitě by to mohl být jeden z kandidátů na nejlepší ztřeštěnou akci roku 2015. Hra vyjde příští rok na konzole nové generace a PC.

Váš názor Další článek: Beta multiplayeru hry Halo 5: Guardians již odstartovala

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,