Dead or Alive 5 už nebude pouze o "sexu a násilí"

Team Ninja se nechce zaměřovat jen na vizuální stránku věci, chce hrát více na city.

Team Ninja již není to studio, které před více jak třemi lety vedl tajuplný Tomonobu Itagaki. Poté, co se vedení chopil Yosuke Hayashi, došlo k několika razantním změnám. A to především v zaměření - tvůrci sérií Ninja Gaiden a Dead or Alive se již nechtějí soustředit jen na nablýskanou vizuální stránku svých her, chtějí dát větší prostor také emocím.

"Starý tým byl známý tvorbou her, které se zaměřovaly na dva hlavní elementy: sex a násilí," řekl Hayashi v rozhovoru pro Gamasutru. "Jako nový tým se chceme pozvednout na novou úroveň - chceme tvořit emocionální zážitek, který hráče dojme."

Za zmínku stojí fakt, že i když Hayashi mluví o novém týmu, jde převážně o jeho původní členy ze starých "Itagakiho" časů. Tým však chce jít novým směrem, má chuť tvořit jinak. Změnila se jeho vize.

doa5.jpg

"Takže místo toho, aby bylo násilí samoúčelné a vyvolávalo ono laciné nadšení, chceme mu dát nějaký význam: Proč se to děje? Chceme násilí spojit s pocity. S Ninja Gaiden 3 chceme starší hráče donutit k zamyšlení."

Velkých změn se dočká také Dead or Alive 5, ve kterém již nebudou ženy pouhými erotickými figurkami. "Ve hře jsme vždy měli sexuální faktor; v minulosti musely mít ženské postavy velká poprsí a krátké sukýnky."

"V DoA 5 se snažíme zaměřit na skutečné ženy, které denně potkáváme; na jejich hlas, jejich způsoby. Vydáváme se cestou realismu."

Zdroj: Gamasutra
Váš názor Další článek: Playstation Vita - přenosný herní klenot (test + video)

Témata článku: , , , , , , , , , , ,