Death Stranding láká na herní záběry a mechaniku močení | GC

Ne. Nádobíčko Normana Reeduse při použití močení nebude možné vidět.

Na Gamescomu jsme se opravdu těšili na nával konkrétnějších informací o Death Stranding. Nikoho ale asi nenapadlo, že součástí velké ukázky bude Norman Reedus v situaci, při které se rozhodl vyslyšet volání přírody. Naštěstí ale celá prezentace nebyla jenom o vylučování tělesných tekutin a dostali jsme tak i o něco běžnější herní záběry.

Kojimova očekávaná šílenost se představila rovnou ve třech videích. To první je pouze menším trailerem, ve kterém se dočkáme děsivé scény, která asi okamžitě vyvolá vzpomínky na jeden z nejhorších momentů filmu Trainspotting. Na stropě se totiž pohybuje miminko, které se "narodilo" v posmrtném životě. Na rozdíl od filmu ale nemusíte mít obavy, že se na vás bude koukat a otáčet hlavičkou. Duch dítěte ale sám o sobě prostě prožene mráz po vašich zádech.

Ve druhém videu byl k vidění Del Toro a jeho vysvětlení fungování dětí ve vaku nám spíše přidělalo vrásky. Nakonec ve třetím videu už se dočkáváme herních záběrů, které mimo jiné představují výše zmiňovanou podivnou mechaniku. Kdyby vás to náhodou zajímalo, pokud se budete snažit podívat zepředu na vykonávání potřeby, hra vám to nedovolí a také nebude možné se do této bohulibé činnosti ponořit v přítomnosti NPC.

Prvek lze podle Kojimy použít dokonce i jako zbraň, ale není to zdaleka jeho jediné využití. Kromě toho se ale opět můžeme podívat především na to, jak Norman Reedus na rozdíl od české pošty doručuje balík i přesto, že jeho podmínky jsou zřejmě mnohem horší. V rozbořené společnosti plné nebezpečí a šíleností s doručením už moc nepočítal ani samotný příjemce. Ke konci ukázky se nám potom ukazuje také první střípek z toho, jak se budete muset starat o svůj BB pod. Když totiž hlavní hrdina upadne, dítě v kapsli se rozpláče a vy ho musíte utěšit.

Death Stranding je i přes blížící se datum vydání pořád ještě opředeno jedním velkým tajemstvím. Nevíme toho moc a to, co víme nás o moc chytřejšími většinou nečiní. K nejasnostem se navíc přidala i otázka, jestli hra opravdu vyjde pouze exkluzivně na PS4, nebo se nakonec dočkají třeba i PC hráči. Hru totiž Sony odstranilo ze seznamu titulů, které si zahrajete výhradně na PS4. Hra vychází 8. listopadu.

Váš názor Další článek: DOOM Eternal předvádí nového nepřítele, na scéně je lovec | GC

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,