Death Stranding používá stejný engine jako Horizon: Zero Dawn

Dvě netradiční očekávané hry sdílejí stejný engine.

Ačkoli se na první pohled nezdá, že by dvě tak naprosto rozdílné hry jako Death Stranding a Horizon: Zero Dawn měly něco společného, přece jen tu něco ne. Mají společný engine, řekl o víkendu na akci PlayStation Experience tvůrce Death Stranding Hideo Kojima.

Kojima prý engine, který se jmenuje Decima, vybral poté, co s Markem Cernym ze Sony absolvoval okružní cestu po všech studiích společnosti. Do oka mu nejvíce padl právě engine Decima.

Decima vytvořili lidé z nizozemského studia Guerilla Games, které stojí za Killzone a momentálně pracuje na zajímavé hře s robotickými roboty Horizon: Zero Dawn. Podle šéfa studia je tento engine na vrcholu momentálních technologických možností, takže jsme zvědavi, jak to celé dopadne. Všechny záběry z Horizon: Zero Dawn a Death Stranding zatím vypadaly úchvatně.

Nicméně není divu, že Kojima chtěl pro svou hru použít engine někoho jiného. V Konami několik let pracoval pro Metal Gear Solid na svém vlastním, který si ale po odchodu ze společnosti nemohl využívat dál.