Death Stranding slibuje asynchronní multiplayer, hráči si budou pomáhat

Cesta napříč zpustošenou krajinou bude díky multiplayeru o něco jednodušší.

Kojima se očividně vyžívá v asynchronním multiplayeru. Něco podobného bylo možné najít už ve špionážní akci Metal Gear Solid 5 a nyní to vypadá, že si budou hráči navzájem pomáhat i v nadcházejícím thrilleru Death Stranding, který přinese asynchronní online prvek. Mimo jiné nám vývojáři sdělili i další šťavnaté detaily.

Multiplayer ve hře bude fungovat tak, že si můžete s dalšími hráči navzájem pomáhat, aniž byste se kdykoliv potkali ve hře samotné. Budete moci například posílat a dostávat zásoby a suroviny, sdílet safehousy a další bezpečné kryty a víceméně "následovat ve stopách dalších kurýrů". Jde o zajímavý prvek, který zajisté osvěží hratelnost.

Dalším zajímavým detailem je, že ve hře nebudete moci zemřít. Alespoň ne v přímém smyslu slova. V případě, že padnete, dostanete se do paralelního světa, ve kterém musíte najít cestu ven a zpět mezi živé. Něco z toho už bylo k vidění také v čerstvém traileru a vypadá to skvostně. Samotné zabíjení nepřátel bude také zcela na vás. Hra totiž nabídne spoustu možností a víceméně každé zabití bude mít své následky, takže budete muset posoudit každou situaci, do které se dostanete. 

Death Stranding vyjde v listopadu letošního roku exkluzivně pro PS4. 

 

Váš názor Další článek: Marvel’s Avengers budou epickou adventurou s možností kooperace

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,