Defense Commander – ideální benchmark?

Možná se ptáte, co má co dělat nějaký benchmark v downloadu plných her, ale je to jednoduché. DC je hra, která má v sobě zabudovanou funkci benchmarku. Podle mého názoru, dokonce velmi kvalitního. Stejně tak kvalitní a zajímavá je i samotná hra. Samozřejmě je distribuována jako freeware.
Aby to taky nebyl freeware, podstata této hry je velice jednoduchá a určitě nedalo velkou práci ji naprogramovat. Tak, teď je mi jasné, že až si hru stáhne nějaký programátor, tak to zase slíznu, takže to radši beru rovnou zpět. I když to na první pohled nevypadá, jedná se o tzv. technologické demo, jež má řadu vychytávek, kterou jsou nám laikům ovšem skryté. Hra samozřejmě funguje bez jakýchkoliv omezení.

O čem tedy vlastně Defense Commander je? Z válečných filmů jistě znáte takové ty těžké protiletecké kulomety mezi nimiž sedí chudák voják a pálí na nebesa seč mu síly stačí. Sice se málokdy do něčeho trefí, natož aby snad dokonce i něco sestřelil, ale z odstupem času můžeme na filmových záběrech alespoň ocenit odvahu tehdejších (padlých) hrdinů.

Tak přesně o tomhle je dnešní plná hra. Vy totiž budete oním nešťastníkem, jež bude muset ochránit maličkou základnu v údolí mezi kopci. Ze všech stran se na vás budou řítit futuristická létající vozítka a je jen na vás, vašem dvouhlavňovém kulometu a nepočetné zásobě samonaváděcích raket, jak si s nimi dokážete poradit. K dobru je tu radar, jež informuje o blížících se vlnách nepřátel. První kolo se ještě dá, druhé taky, ale ve třetím jsem i po několika hodinách hraní měl dost velké problémy a nepodařilo se mi dostat se dál. Já vím, chyba je v přijímači, tedy ve mně.

Jak jsem již napsal, hra je tzv. technologické demo, které bylo původně vyvinuto pro firmu Microsoft a slouží k prezentaci propojení a komunikace PC s konzolí Dreamcast. Ve hře je prý ukryta řada vysoce vyvinutých technologií, které se však projeví zejména při běhu v síti (hru je možné spustit i jako multiplayer).

Společně s hrou se nainstaluje i textový soubor, v němž je návod ke hře a popis všech ovládacích kláves. Přesto – benchmark se zapíná klávesou F9. Následně se spustí demo a po jeho skončení se zobrazí údaj s dosaženou průměrnou hodnotou FPS. Hru lze spouštět v rozlišeních od 640x480 po 1600x1200 bodů v 16-ti i 32 bitové barevné hloubce. Rovněž lze přepínat mezi nízkými a vysokými detaily.

HW nároky jsou velmi vysoké. Jako minimum je doporučen počítač s procesorem Celeron 350 a 16 MB 3D grafický akcelerátor (Voodoo 3, TNT, G400).

Download (6,02 MB) zde.

Defense CommanderDefense Commander
Diskuze (1) Další článek: Červíci – klasika až za hrob

Témata článku: , , , , , ,