Demo Doupě DVD a Doupě Video: právě na stáncích

V tyto dny naleznete u všech dobrých prodejců tisku 2. letošní číslo časopisu Computer, které vyšlo ve verzi s CD (za 59,90,- Kč) i DVD (99,- Kč). Na obou datových nosičích najdete různě veliké, funkční demoverze Doupě DVD! Máte tedy možnost se podívat na engine, obsah s ukázkami a funkce Doupě DVD – nebo na kompletní Doupě Video, které naleznete na DVD verzi dema.

Computer je dlouhodobě nejprodávanější časopis o počítačích a internetu u nás, opravdový klenot v koruně produktů nakladatelství Computer Press, takže nepochybuji o tom, že jste s ním již měli tu čest – a pokud ne, jako čtenáři Doupěte máte nejvyšší čas to napravit!

Computer 2/04 vyšel 29. 1. 2004 a obsahuje:

  • DVD/CD: Zábava a hry - Na DVD 4,5 GB hudby, videa, her, programů, archiv předchozích ročníků Computeru v PDF a demo Doupě DVD
  • Trendy: Svět operačních systémů
  • Technologie: Připojení k internetu přes GPRS
  • Téma čísla: Tiskové technologie
  • Test: Základní desky pro AMD 64b
  • Duel: Laserová vs. LED tiskárna
  • Přehled softwaru: Programy pro tvorbu a editaci videa
  • Průvodce hardwarem: Grafická karta s TV
  • Vystřihovánka: Alcohol 120%
  • Digitéma: Expozice
  • Cenová džungle: Skenery

Zatímco pro fanoušky našeho herního magazínu a sběratele může být zajímavá celostránková reklama na Doupě a Doupě DVD hned na druhé stránce časopisu, pro všechny bez rozdílu by mělo být přitažlivé demo Doupě DVD, které najdou na CD nebo DVD disku s přílohou časopisu.

Malá i velká verze dema vám umožní prohlédnout si všechny stránky a funkce engine Doupě DVD, podle prostoru daného médiem přitom v jednotlivých sekcích naleznete také ukázky daných rubrik – od wallpaperů, patchů, freeher přes videa a trailery až po dema nebo kompletní Doupě Video ve vysokém rozlišení.

Doupě DVD vychází měsíčně, stojí 69,- Kč a máte možnost jej zakoupit jednotlivě v našem internetovém obchodě Doupě na Vltavě nebo si jej předplatit na stránce www.casopisy.cpress.cz na půl roku (414,- Kč) či celý rok (828,- Kč) a dostávat jej tedy přímo do vaší schránky, aniž byste museli platit poštovné! Únorové číslo Doupě DVD bude v prodeji znovu i na pultě brněnského obchodu s počítačovými hrami MEGAMI a to od 9. února.

...

Pro ty z vás, kdo minuli seznamovací článek s naším DVD, nabízíme nyní zopakování jeho obsahu.

V Doupě DVD se zhmotnil sen mnoha z nás, kteří už Doupětem nějaký ten pátek doslova den co den žijeme. Konečně mohou naši čtenáři držet plody naší práce v ruce! Doupě DVD je bohaté nejen obsahem, ale i funkcemi, které však nemusí být pro každého na první pohled zřejmé. Pojďme si proto o některých z nich povědět, abyste zbytečně netápali a mohli jich ihned plně využívat.

Předně je tu online vyhledávání, nachází se v pravé horní části ovládacího rozhraní. Stačí zadat do kolonky označené "online vyhledávání" požadovaný výraz a stisknout klávesu ENTER (či kliknout na tlačítko OK). Následně se otevře nové okno, ve kterém se zobrazí výsledek hledání výrazu v online Doupěti. Podmínkou funkčnosti je samozřejmě připojení k internetu, stejně jako u tlačítka Doupě online (vlevo dole) či Napište nám (nahoře uprostřed). Druhou důležitou funkcí je přehled článků, které v online Doupěti vyšly během uplynulého měsíce. Naleznete jej v rubrice Články a podrubrice "Měsíc online". Pokud si některý z nich chcete přečíst, není nic jednoduššího než... kliknout! Ale dost už o funkcích, pojďme se podívat na obsah:

Články

To první, co po spuštění Doupě DVD uvidíte na své obrazovce, by měla být usměvavá fotka našeho šéfredaktora. Zdaleka nejdůležitější je ale text, který ji obklopuje, totiž úvodník čísla, se kterým se budete setkávat pravidelně. Nedočkavci jej přeskočí, ti méně zbrklí se alespoň do jeho první stránky začtou - a udělají dobře, protože se dozví nejen bližší informace o samotném DVD, ale také o našich plánech do budoucna.

Rubrika články ale nesestává pouze s úvodníku. Naopak obsahuje jednu z nejdůležitějších součástí našeho DVD, a to Doupě Video. Ale popořadě. Hned za úvodníkem následuje Měsíc online, což není nic jiného než už zmiňované shrnutí většiny článků, které se v online verzi Doupěte objevily za poslední měsíc. Jsou roztříděné do čtyř skupin: Recenze, Preview, Novinky a Ostatní. Pokud jste něco v průběhu měsíce zameškali, tady to jistě najdete! Předposlední položkou jsou PDF články, což je výběr těch nejlepších článků z online verze ve formátu PDF. A nakonec to nejlepší - Doupě Video! Prapodivná kreace, k jejímuž sledování je třeba dozor alespoň jednoho dalšího pařana. Nejlépe však dvou a více.

Demoverze

Články jsou sice důležité, stejně jako Doupě Video, avšak srdce celého DVDčka tepe právě zde. Sbírka aktuálních demoverzí, které se za poslední měsíc urodily, navíc se stručným popisem a v budoucnu i se souvisejícími odkazy, bude pro většinu hráčů zřejmě jeden z těch opravdu pádných důvodů, proč si Doupě DVD pořizovat. Ostatně i první číslo je nadupané samými peckami, od nejnovějšího dema skvostné 3D střílečky Breed, přes vysoce hodnocené pokračování legendární série adventur Broken Sword 3 až po obrovskou hratelnou ukázku překvapivě dobré tahové strategie Spellforce. Celkem pro vás máme přes 15 demoverzí, které by vám bez problémů měly vydržet do příštího měsíce, kdy vychází Doupě DVD číslo 2!

Videa

Dokud není k dispozici hratelné demo té nejočekávanější pecky, musíme se spokojit alespoň s hromadami screenshotů, nebo ještě lépe nějakým pořádným videem. Ani ty na Doupě DVD samozřejmě nesmějí chybět, uvedu jen několik namátkových příkladů: 160 MB video z DOOMa 3, dvě zbrusu nová videa z očekávané 3D akce Breed, první videoukázka z Final Fantasy XII, a pak třeba Ground Control 2, The Sims 2 nebo Unreal Tournament 2004. Vidíte? Neponechali jsme nic náhodě a rozsáhlá sbírka videí obsahuje jak ty největší trháky, tak i nově ohlášené tituly.



Plné hry

Poslední měsíc roku 2003 byl na plné hry nezvykle bohatý, což se odrazilo i v obsahu tohoto DVD. Naleznete zde přibližně 50 plných her, včetně výborného vesmírného simulátoru Babylon 5: I Have Found Her - Danger and Opportunity (více než 200MB)! Kvalitní plná hra dokáže leckdy poskytnout mnohem lepší zábavu, než drahá, velká plná hra zvučného jména, takže vám radím dobře - nezatracujte freewareové hry!





Patche

Co si budeme povídat, nikdo prostě není dokonalý. Stejně jako není dokonalé toto DVDčko (neděláme si iluze, že by už nebylo co zlepšovat, ale o tom si povíme více na konci tohoto článku), nejsou dokonalé ani počítačové hry. Často se hned po vydání objevují první opravy, kterém se učeně říká patche. Každý měsíc se jich vyrojí desítky - a my vám je tady nabízíme všechny pěkně pohromadě!





Ostatní

Mimo pěti hlavních rubrik má Doupě DVD ještě pět dalších podrubrik:

Trailery - ukázky z nejnovějších filmů, v tomto čísle například Aliens versus Predator, LOTR: Return of the King či Spiderman 2

Screenshoty - několik galerií screenshotů z očekávaných herních pecek, v tomto čísle naleznete obrázky kupříklad z her Hobbit, Matrix Online, Singles, World of Warcraft nebo Worms 3D

Wallpapery - aby vaše pracovní plocha nebyla tak nudná, připravili jsme pro vás sbírku wallpaperů s tématikou aktuálních hitů, kupříkladu Beyond Good & Evil, Deus Ex 2 či Prince of Persia: Sands of Time

Servis - bez nejrůznějších podpůrných prográmků se žádný hráč neobejde, stejně jako bez nejnovějších ovladačů grafických karet

Bonusy - v této podrubrice budete pravidelně nacházet češtiny do her, bonusové mapy, editory a další užitečné zajímavosti

Shrnutí

Takže co vlastně Doupě DVD nabízí?
  • sbírku aktuálních demoverzí
  • desítky videoukázek z aktuálních hitů i nových her
  • všechny plné hry, jenž se na Doupěti za minulý měsíc objevily (+ něco navíc!)
  • aktuální patche, screenshoty, wallpapery, herní bonusy
  • nejnovější filmové trailery
  • odkazy na články, které za uplynulý měsíc vyšly na Doupě.cz
  • ovladače pro grafické karty, kodeky a další užitečné utility
  • vyhledávání v online verzi Doupěte
  • příslib neustálého zlepšování...
Diskuze (1) Další článek: Dvě minuty záběrů Richard Burns Rally

Témata článku: , , , , , , ,