Denní speciál: žhavé novinky

Německá společnost CDV ohlašuje druhý díl své úspěšné strategie Sudden Strike - Electronic Arts potvrzují hry vycházející z Tolkienova Pána prstenů - Infogrames oficálně oznamuje Unreal Tournament 2 - Němečtí Funatics ohlašují vývoj settlerovské strategie Cultures 2 - Age of Mythology vyjde v září 2002 - Demoverze Serious Sam: The 2nd Encounter je venku.
Německá společnost CDV ohlašuje druhý díl své úspěšné strategie Sudden Strike - Electronic Arts potvrzují hry vycházející z Tolkienova Pána prstenů - Infogrames oficálně oznamuje Unreal Tournament 2 - Němečtí Funatics ohlašují vývoj settlerovské strategie Cultures 2 - Age of Mythology vyjde v září 2002 - Demoverze Serious Sam: The 2nd Encounter je venku.

Protože se dnešní den urodilo mnoho lahodných novinek ve světě nám všem tolik blízkých počítačových her, nemohl jsem odolat a připravil pro vás článek shrnující tyto krátké, ale jistě nesmírně zajímavé informace.

Sudden Strike 2
O druhém pokračování výborné realtime strategie Sudden Strike (viz. naše recenze), odehrávající se za druhé světové války, se mluví již drahnou dobu, teprve dnes však byla tahle šuškanda oficiálně potvrzena společností CDV Software, která na druhém dílu ve spolupráci s ruskými developery Fireglow Studios pracuje. Víc informací, vyjma toho, že v Německu by se hra měla objevit někdy v prvním pololetí roku 2002, známo není. Jelikož se ale jedná o druhý díl, dají se čekat vylepšení v podobě nových jednotek, zkušenosti, větší interakce s okolím, a podobně. Počítá se také s možností přenášet jednotky do dalších misí.

EA budou vydávat hry na téma Pán prstenů
Nedávno jsme vám přinesli informaci, že byla uzavřena smlouva o publikování her založených na tomto slavném díle J.R.R Tolkiena. Dnes vydala společnost Electronic Arts oznámení, že se společností Line Cinema uzavřela exkluzivní smlouvu na vývoj těchto her pro konzole příští generace a handheld systémy. První hry by se měly objevit na podzim 2002 spolu s druhým filmem (Dvě věže).

Unreal Tournament 2
To je opět jedna z gamesek, o které se dosud pouze zvěstovalo, že je ve vývoji. Nyní ale Infogrames konečně její vývoj oficiálně potvrdili a navíc dodali, že by měla vyjít v roce 2002, zřejmě ve druhé polovině. Nic více, nic méně. Na UT2 pracuje opět kanadské studio Digital Extremis, souběžně s Xboxovým Unreal Championship. Vlastně je tu ještě jedna drobná informace - datum vydání Unrealu 2 pro Evropu má být 24. květen 2002. No uvidíme...

Serious SamSerious Sam

Druhý díl Cultures
Někteří z vás si možná vzpomenou na roztomilou realtime strategii na způsob Settlerů, která se jmenovala Cultures. Pocházela od německých vývojářů Funatics Development - a protože měla ve světě docela úspěch, rozhodli se tihle chlapíci připravit nám druhý díl s názvem Cultures 2: Die Tore Asgards (ano, to je německy... nechcete si zarapovat?;). Jeho vydání se čeká v polovině roku 2002 a mělo by přinést vše, co se dá od druhého dílu strategie tohoto typu čekat - nové civilizace, budovy, jednotky, atd.

Age of Mythology bude až příští září
Společnost Microsoft dnes oznámila, že mezi hráčskou obcí velmi očekávaná realtime strategie Age of Mythology (viz. naše obsáhlé preview) vyjde teprve v září roku 2002. To je docela daleko, co myslíte? V té době už by tu dávno mohl (resp. měl!) být Warcraft III a ten by klidně mohl AoM vypálit rybník...

Demoverze Serious Sam - 2nd Encounter je tu!
Take 2 konečně uvolnili demoverzi datadisku pro výbornou oddychovou 3D akčňárnu Serious Sam (recenze). Datadisk bude obsahovat tři nové epizody, odehrávající se ve třech různých civilizačních poměrech: jihoamerickém, babylónském a středověkém. Celkem budete mít k dispozici čtrnáct zbraní a bezpočet nepřátel, takže pěkně do toho, nebojte se ničeho! Z těch valících se hord nakonec stejně zbudou jenom hory masa... Sosat můžete odtud nebo odtud (pokaždé 111MB).

Serious SamSerious Sam
Váš názor Další článek: Half–Life – vzkříšení legendy

Témata článku: , , ,