Deset nejbrutálnějších her roku 2005

Společnost Family Media Guide se rozhodla před Vánocemi varovat rodiče, které hry nejsou vhodné pro vaše ratolesti. Ke každé z her přidávají krátký výklad, proč zrovna ona není vhodná.

První hrou v pořadí je Resident Evil 4. Scéna v počátku hry, kdy najdete ženu přišpendlenou vidlemi ke zdi, je podle autorů dostatečně odpudivá. Druhé místo zaujalo Grand Theft Auto: San Andreas, kde snad není ani nutné rozepisovat veškeré morální zápory, které byly u hry objeveny. Vždyť už jenom možnost zabíjet mimo příběh, představte si to, je arcizlo. God of War zase přináší prvky dorážeče, kterými ukončujete živoření vašich protivníků, klidně i Deset nejbrutálnějších her roku 2005.

Takto bychom mohli pokračovat u celé desítky, kdy narazíte na tituly Narc, Killer 7, The Warriors, 50 Cent: Bulletproof, Crime Life: Gang Wars, Condemned: Criminal Origins a True Crime: New York City. Prostě ukopávání hlav a úplatky se k dětem nehodí, což by mělo být hlavní poučení, které z tohoto seznamu plyne. Pokud tedy budete kupovat dětem hry k Vánocům, podívejte se nejdřív na jejich hodnocení PEGI (u nás v Evropě).

Doupě komentuje: Je jistě záslužné, že se Family Media Guide snaží upozornit takovýmto decentním přístupem na problematiku násilných her. Dle mého je to lepší postup, než třeba fanatismus Jacka Thompsona. Rodiče dětí jsou zvyklí spíše na kultivované vyjadřování, které jim Family Media Guide poskytuje, takže budou na argumenty slyšet mnohem lépe a o to více se o blaho svých dětí starat.

Zdroj: Worthplaying

Diskuze (23) Další článek: GALERIE: Final Fantasy XI: Treasures of Aht Urhgan

Témata článku: ,