Deskovka Fallout Shelter: kdo se stane vůdcem vaultu?

Fanoušci Falloutu mají letos spoustu důvodu k radosti – minimálně v tom deskoherním světě. V létě letošního roku vyšlo v češtině rozšíření s podtitulem Nová Kalifornie k deskové hře Fallout a před několika málo dny byla oznámena další hra z tohoto univerza. Vyjít by měla na jaře roku 2020 a její české jazykové verze se dočkáme souběžně s celosvětovým vydáním.

V prvé řadě je nutno podotknout, že Fallout Shelter nemá moc společného s Falloutem, který v českém vydání vyšel vloni. Předlohou pro tuto novinku byla stejnojmenná počítačová hra, takže pokud jste ji hráli, víte, co od této záležitosti čekat. Pokud ne, na následujících odstavcích vám to v kostce shrneme.

f2.png

 Příběh se točí kolem komunity jednoho z vaultů, konkrétně Vault-Techu, která se měla skvěle – tedy samozřejmě v rámci života v post-apokalyptickém světě – až do doby, než zemřel její vůdce. Teď je načase najít někoho nového, kdo jeho místo obsadí. Do konkurzu se tedy pochopitelně přihlásíte vy a další 1-3 hráči. Každý z vás dostane na starost jedno patro vaultu s cílem mít na konci hry co nejspokojenější obyvatele. Jednoduché, ne?

f4.pngf6.png

Zpočátku hry máte k dispozici pouze dva obyvatele, ale když se budete snažit, mohou se vám rozrůst až na sedm. Vaším úkolem pak bude jednak udržovat je v dobré náladě, ale samozřejmě je také zapojit do chodu vaultu. Můžete je například poslat do salonku, aby si nad sklenkou dobrého pití zvedli náladu, nebo je můžete poslat zacvičit si do posilovny. Nicméně pokud byste své svěřence nechávali je relaxovat, moc dobře byste nepochodili. Obyvatelé si totiž také musí plnit své povinnosti ve vaultu. Takže je čas od času se budete muset poslat pracovat do elektráren, na zahradu nebo do úpravny vody. Obyvatelé valutu totiž ke svému přežití potřebují jídlo, pitnou vodu a také energii. Svůj valut pak navíc můžete díky získaným zdrojům rozšiřovat a obyvatelům můžete pořídit třeba hernu.

f9.pngf7.png

Na druhou stranu ale budete muset občas také spolupracovat s vašimi protihráči. Velitelem vaultu se samozřejmě může stát jen jeden z vás, ovšem jsou situace, kdy je třeba táhnout za jeden provaz, jinak by to mělo fatální následky pro všechny... Ve hře totiž existuje balíček událostí, který obsahuje různé nehody, požáry, nebo výpadky proudu, s nimiž se budete muset vypořádat. Všichni.

f3.pngf1.png

Do vašeho valutu se také mohou infiltrovat nepřátelé. V tomto případě není nic jednoduššího, než vyslat některého ze svých svěřenců do pustiny, aby odtamtud přinesl zbraně, díky kterým nevítané hosty vypráskáte zpátky, odkud přišli. V pustině však můžete kromě zbraní najít také další užitečné věci (třeba zlatého retrívra!) –  jen si musíte pochopitelně dávat pozor na okolní radiaci.

Největším lákadlem, vedle slavné značky, je jistě zpracování v čele s parádními figurkami obyvatel valutu. A dobrou zprávou je, že datum vydání je stanoveno na jaro roku 2020 – čeká verze, kterou připravuje Blackfire, se na trh dostane při celosvětovém vydání.

Váš názor Další článek: Stěžejními prvky pro nový Xbox je výkonnější procesor a rychlost, tvrdí Microsoft

Témata článku: , , , , , , , , , ,