Detailní pohled na God of War 3

Společnost Sony si na třetím regulérním pokračování Kratova příběhu dává pořádně záležet, což potvrdila i na předváděčce pro americké novináře, kde byla k dispozici raná, avšak vyšperkovaná verze právě God of War 3. No, a jelikož se jedná o nadmíru očekávaný titul, není divu, že internetem začaly zmítat diskuse o nově zveřejněných detailech.

První výrazná změna se týká přímo hlavního hrdiny, kterého nově tvoří celých 20 tisíc polygonů (na PS2 si musel vystačit s "pouhými" 5 tisíci). Dost možná se tak přeci jen dočkáme slibovaných audiovizuálních orgií, tedy, za předpokladu, že si tvůrci něco schovali i pro zbytek hry.

VIDEO: 825 'God of War 3 - trailer'

Dalším výrazným bodem oproti předchozím dílům bude přítomnost takzvaných velitelů, kteří budou ovládat slabší jednotky. Jejich zabití tedy bude pro úspěch vašeho snažení nezbytné. Tomu se ovšem bude snažit zabránit nejen propracovanější umělá inteligence, ale rovněž počet nepřátel.

Narozdíl od prvních dvou dílů GoW, kdy se na obrazovce ve stejnou chvíli nacházelo maximálně 15 protivníků, před vás God of War 3 předhodí až 50 jedinců. K tomu ještě několik monster (např. Kyklopy), na nichž bude možné jezdit, a do konce je i "ovládat". Neméně důležité však budou i zbraně.

Jejich počet by měl v chystaném pokračování rapidně narůst, přičemž mezi nimi budou výraznější rozdíly. Nová zbraň tak nebude znamenat pouze jiný počet útoků, ale zcela jiný herní styl. To se vám bude jistě hodit nejen proti běžným nepřátelům (kteří se od sebe budou lišit, i když půjde o stejný typ), ale rovněž proti bossům.

Těch by se mělo v God of War 3 nacházet víc, než v prvním díle, ale míň, než v tom druhém. Škoda. Poslední nepříjemná informace pak patří multiplayeru, který bude v GoW 3 bohužel absentovat. Na závěr jsme si ale přeci jen nechali malé pozitivum. Vývojáři potvrdili, že se ve hře utkáte i s bohem podsvětí Hádem.

Žijete-li v zahraničí, nebo alespoň disponujete dobrou znalostí angličtiny a schopným pošťákem, doporučujeme poslední číslo magazínu Game Informer, v němž se nachází osmi stránkové preview.

Zdroj: CVG

Dostupné pro: PS3
Žánr: Adventury, Akce
Výrobce: SCEA Santa Monica | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 17. března 2010
  • Nádherná grafika
  • Soubojový systém
  • Tempo hry
  • Kreativita v hraní
  • Brutalita
  • Hudba
  • Možnost hrát znovu a znovu
  • Potřeba bryndáčku před neustálým slintáním
Váš názor Další článek: GTA IV online i pro stříbrné uživatele

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,