Detaily o datadisku Wolfenstein: Enemy Territory

Kolem hry Return to Castle Wolfenstein se toho v posledních dnech děje více než dost. Objevil se nový mappack, patch a navíc byl kompletně uvolněn zdrojový kód pro platformu Win32. Mimo toho všeho se ale navíc také objevily nové informace o připravovaném datadisku Enemy Territory.

Hlavním hrdinou není samozřejmě nikdo jiný než náš starý známý ranger americké armády B.J. Blazkowicz. Tentokrát si ho všimla tajná spojenecká organizace OSA (Office of Secret Actions - Tajné operace). Připravila mu tým několika speciálně vycvičených odborníků s jejichž pomocí musí proniknout na území okupované Francie a vysvobodit jednoho z nejlepších agentů či lépe řečeno agentek - s pořadovým číslem dvě. Tedy zkráceně Agent Dvě. Jakmile ji vysvobodíte, musíte najít a zneškodnit tajné zbraně, které nacisté vyvíjejí pro připravovanou ofensivu do Anglie. Podíváte se tak nejen do země galského kohouta, ale také do střední Evropy a severního Egypta.

 

Jedním z nejmarkantnějších přínosů datadisku má být právě onen tým specialistů, jehož se stanete velitelem. Jeho členy jsou inženýr, medik, pěšák, tajný a spojař. Každý z nich disponuje rozmanitými dovednostmi, kupříkladu pokládání či nalézání min, stavění různých udělátek, kradení uniform a podobně. Díky propracovanému ovládání máte možnost volit svým druhům různé zbraně a udílet příkazy.

 

Neopominutelnou součástí datadisku je také multiplayer. Hráči se mohou zúčastnit jak epické kampaně složené z několika map. Bojovníci v průběhu misí získávají jak nové zkušenosti (skilly), tak i další frčky (které jsou vidět na jejich uniformách). Pokročilí vojáci dokáží přenášet těžký kulomet aniž by se jejich pohyb zpomalil, veteráni pak navíc dovedou detekovat miny. Jedné takové kampaně se může zúčastnit až 60 hráčů rozdělených do týmů po šesti. Samozřejmě, že lze hrát i samostatné mapy, v tom případě jistě využijete "pomoci" umělých bojovníků, čili botů. K dispozici je několik různých módů včetně kooperativní hry nebo Last Man Standing.

Vydání datadisku je podle neoficiálních informací plánováno na prvního března příštího roku.

Homepage: http://www.activision.com/games/wolfenstein
Výrobce: Splash Damage, Mad Doc Software a Gray Matter (http://www.splashdamage.com/, http://www.maddocsoftware.com/, http://www.gmistudios.com/)
Vydavatel: Activison (http://www.activison.com/)

Váš názor Další článek: MechWarrior 4: Mercenaries - mission editor

Témata článku: , , , , , ,