Detaily o retro akci Monster Madness

Šílená kooperativní řežba Monster Madness, o které jsme se krátce zmiňovali již včera, bude jednou z prvních vlaštovek pro konzoli Xbox 360. Ve zběsilé akci se spolu budou moci sehrát až čtyři hráči, přičemž mezi volbami nebude chybět ani online podpora. Zack, Carrie, Andy a Jennifer; to jsou hlavní protagonisté hry (každý s charakteristickými vlastnostmi), kteří se musí vypořádat s hordami slizkých monster z jiné dimenze. Zní to šíleně? Trochu retro? Zdá se, že v Monster Madness najdeme od všeho trochu, avšak to by nás rozhodně nemělo od hraní odradit. Ba naopak.

Byť bude celá hra zpracovaná ve 3D, na akci se budeme dívat z ptačí perspektivy, přičemž mířit půjde nejen do stran ale i nahoru a dolů. Nepřátelé na vás tedy půjdou ze všech stran a směrů, budou se vás snažit překvapit. Kde nepomůže zbraň a trochu olova, tam by měly zafungovat speciální pohyby jednotlivých postav (úskočné manévry, skrčení, skok apod.). Na cestě za záchranou vašeho města použijete nejen různorodé vražedné nástroje, jež bude možno i postupně upgradovat, ale i opuštěná vozidla. Zrekvírované automobily pak půjde osadit i palubními kanóny.


Tato bojovná čtveřice bude tvořit hlavní (a jediný) odboj proti zombíkům

Hra plánovaná pro takový kus hardwaru jako je Xbox 360 se nezapře. Podle autorů by nás měla ohromit i vizuální stránka hry. Ta bude využívat takových pokročilých technologií jako je platforma Ageia NovodeX Physics, jenž se stará o realisticky zpracované chování objektů a postav podle všeobecně známých fyzikálních zákonů. V souvislosti s tím byla zmíněna podpora prvních "fyzikálních procesorů" PhysX PPU. K této propracované části Reality enginu se pak přidá i podpora Shader Modelů verze 3.0 a techniky HDR (High Dynamic Range), o které připravujeme samostatný článek.

 
A to už je ukázka ze hry, pěkné že?

Monster Madness bude hotova někdy v prvním čtvrtletí 2006, pro PC a Xbox 360.

Zdroj: Worthplaying, GGMania

Váš názor Další článek: The Plan - zlodějská trojka v akci!

Témata článku: , , , ,