Detroit: Become Human - další pecka od Quantic Dream?

Studio Quantic Dream je známo svým poněkud odlišným spektrem adventur, které stojí na pomezí filmů a her. Chcete vědět, o čem bude jejich nová hra?

Po akčních adventurách, potažmo vizuálních románech Fahrenheit (v Americe jako Indigo Prophecy), Heavy Rain a Beyond: Two Souls ohlásilo francouzské vývojářské studio Quantic Dream (QD) další velmi podobně fungující pařbu Detroit: Become Human, která se bude tentokrát zabývat příběhem kyborgky jménem Kara. Hra je určena pro Playstation 4 a má být publikována na sklonku roku 2016. A jak napovídá premiérový trailer, opět půjde o vizuální pastvu pro oči a revoluci minimálně po technické stránce.

detroit-become-human-e-la-prossima-esclusiva-ps4-di-quantic-dream-v2-242064.jpg

Celý příběh hry má vycházet z technické demoverze Kara, kterou QD představilo již v roce 2012. Dle hlavního scénáristy Davida Cage nebylo jisté, jestli bude hra opravdu vytvořena, Kara byla totiž pouhým představením nové vizuální technologie, a tak byl sám zvědav, jaké bude mít demo ohlasy. Cage dále dodává, že je Detroit vyvíjen zcela jinou cestou než ostatní hry, ale na druhou stranu se zcela jistě otisk studia ve hře objeví. Kara nakonec vyvolala takový povyk, že byl vývoj plnohodnotné hry jen otázkou času.

Jak bylo zmíněno, zápletka se točí kolem androidky Kary, která čerstvě po výrobě uteče z továrny v Detroitu. Ve světě, do kterého se dostává, jsou všichni androidi vnímáni pouze jako zboží a pomocníci lidí. Jejím přáním a úkolem je získat své místo mezi lidmi tak, aby nebyla považována za něco méněcenného. Kara navíc podobně jako další roboti a lidé prožívá veškeré emoce.

Z dosavadních informací lze odvodit, že Detroit bude interaktivním filmem - vizuálním románem, který nestojí jen na skvělé grafice a propracovaném příběhu, ale především nutí hráče přemýšlet nad klasickou otázkou o uměle vytvořeném životě. Smí člověk držet prst na tepu stroje, který sice stvořil, ale zároveň vybavil strachem, bolestí a utrpením? Titul bude opět plen filozofických témat, emocionálních situací a zcela jistě prověří i temnou stranu naší mysli.

det.jpgdet1.jpgdet2.jpg

Co se týče hereckého obsazené, je prozatím známa hrdinka Kara, kterou „ztvární“ herečka Valorie Curry, známá ze seriálu Veronica Mars či druhého díly ságy Stmívání.  Curry se do role androidky hodí a její herní podoba je až zarážející. Ostatní hrdiny budeme pravděpodobně odhalovat postupně, jak se hra bude blížit vydání.

Jedním z klíčových prvků bude samozřejmě zcela nový engine, revoluční technologie animací a snímání obličejů a obecně grafická stránka, která má i v době vydání patřit k tomu nejlepšímu, co na konzoli PS4 najdeme. A jak známe kluky ze studia Quantic Dream, jejich maniakálnímu smyslu pro detail pevně věříme. Teď už si jen počkat a okusit na vlastní kůži, kam nás dobrodružství na pomezí lidskosti a robotiky zavede.

Váš názor Další článek: Startovní trailer na Just Cause 3 je plný výbuchů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,