PC

Devastation - návod

Píše se rok 2075 a svět se změnil. Místo vzkvétajících měst a rušných ulic nacházíme jen pusto a prázdno. Lidé zůstávají schovaní ve svých úkrytech a jediným přítelem, kterému věří je pistole... Akční hra, která svojí atmosférou nápadně připomíná slavný Deus Ex, se nyní dočkala kompletního návodu pro všechny, kdo snad v ruinách postapokalyptické Země zabloudili.

Hráno v režimu Simulation na střední obtížnost

I. BAY AREA


1. Grathius

Po úvodní animaci se konečně ocitáme ve hře. Vaším úkolem je dostat se do laboratoří společnosti Grathius a pokusit se zde dekódovat disk od Baxtera. Cestu vám ukáže Baxterova kolegyně Eve. Následujte ji tedy do hořící budovy. Uvnitř budovy běžte po schodech nahoru a dále stačí jen následovat Eve. Pokud se někde zaseknete, nebojte se, počká na vás. Jakmile vám otevře dveře do laboratoře, jděte do místnosti nalevo a použijte počítač (klávesou pro interakci). Pokus o dekódování disku tak úplně nevyjde a opustí vás i Eve. Pro zlepšení nálady se můžete podívat se do okolních mikroskopů.

Dejte se vlevo a pak rovně. Seskočte dírou do patra pod vámi a jedinou možnou cestou jděte dále. Na chodbě se dejte doleva a slezte níž. Konečně se potkáte s prvním nepřítelem, dejte mu tedy co proto. Pokračujte chodbou a zlikvidujte další příchozí. V laboratořích vlevo je lékárnička. Na konci chodby sejděte nejprve po schodech dolů - nachází se zde pěkná bouchačka. Pak se vydejte až úplně nahoru. Pozabíjejte nepřátele a na konci chodby vlezte do výtahové šachty. Zde doporučuji velmi rychle skočit na žebřík vpravo a šplhat dolů.


2. R & D

Seskočte dolů a rychle dveřmi pryč, jinak vás padající výtah rozmáčkne jako malinu. Nejprve se vydejte úzkou chodbou a pak po schodech nahoru. Zabijte dalšího nepřítele a vyzkoušejte kameru (přepínání kamer se provádí kolečkem myši). Na stole poberte lékárničky a vraťte se zpět dolů. Pomocí klávesnice otevřete dveře. Jděte chodbou až na křižovatku, kde zabijte vojáka. Nyní se rychle vraťte kousek zpět a vlezte do dveří nalevo. Na chodbě se totiž spustila dekontaminace, která má smrtící účinky. Sejděte po schodech, dejte se vpravo a pak se dostanete k dalším schodům. Cestou likvidujte vše, co se pohne.

Na chodbě se dejte vlevo a rychle utíkejte rovně ke dveřím na konci chodby. Zde se dejte nejprve vpravo a ve skladu si vezměte náboje. Nahoře zlikvidujte další vojáky a poberte lékárničky. Vraťte se zpět a dveřmi vpravo dále. Moc se nezdržujte, načasujte si proběhnutí přes laser a rychle k dalším dveřím. Ocitáte se v márnici. Seběhněte po schodech dolů a vypořádejte se s vojáky. Na chodbě nahoře vás čekají další. Pak běžte k otevřeným dveřím a dostanete nový úkol - najít Eve. Je to velmi snadné. Stačí vyběhnout nahoru po schodech. Shlédněte animaci a hurá do další části.


3. South Market

V této misi již máte po svém boku parťáka, přesněji řečeno parťačku, kterou není nikdo jiný než Eve. Můžete ji zadávat čtyři příkazy - „útoč“, „braň“, „následuj“ a „stůj tam, kde jsi“. Příkazy se standardně vyvolávají klávesou „V“. Postupujte tedy ulicí dále a likvidujte nepřátele. V temné uličce vlevo je v místnosti lékárnička. V této lokaci je poměrně velké množství nepřátel, kteří jsou zatraceně přesní, takže se dobře kryjte. Za plechovým plotem je vhodné vylézt na střechu, máte odtud dobrý rozhled a můžete lépe likvidovat nepřátele. Eve se taky činí a navíc se sama uzdravuje, takže ji zbytečně nenechávejte někde vzadu.
Prozkoumejte každou místnost, do které se dá dostat, jsou tam lékárničky. Po pár blocích se konečně setkáte s Gusem. Po animaci seberte v místnosti zbraně, náboje, lékárničku a hlavně použijte kameru a vezměte si ze stolu GPS. Vyjděte ven. Nyní máte za úkol najít štípací kleště. Směr, kterým se máte vydat, vám ukazuje bílá tečka na GPS. Jakmile budete hodně blízko, přesná pozice bude označena žlutou tečkou.

Vyzvedněte tedy štípačky a vraťte se zpět k plotu, který už můžete přestřihnout. Zlikvidujte první příchozí a jděte dále. Na další křižovatce se vpravo nachází rotační kulomet, takže pozor. Skrčte se proto za popelnici, opatrně vykoukněte a zastřelte obsluhu. Pak se kulometu chopte sami a pokropte nepřátele. Za rohem se zbavte dalších vojáků a projděte do čínské čtvrti.


4. Chinatown

Vyjděte na velké prostranství a postřílejte veškeré nepřátele. Pozor na chlápka vpravo na balkóně. Pak následujte Guse a cestou eliminujte veškerý odpor. V místnosti poberte výbušniny a novou zbraň, shlédněte pěknou proměnu vaší parťačky Eve a pak vyjděte ven. Dejte se vpravo a vyčistěte celou ulici. Na konci je v garáži lékárnička. Uličkou uprostřed ulice pokračujte dále. Další blok opět vyhlaďte od nepřátel a uličkou dojděte ke garáži. Za modrým plechem se schovává voják, tak se nechte překvapit. Po jeho likvidaci umístěte na červeně označené místo výbušinu (tlačítkem pro interakci) a vyběhněte ven. Po výbuchu projděte vzniklým průchodem dále.

Nejprve zlikvidujte nepřátele vpravo na ochozu a pak se dejte vlevo. Pozor na chlápka na stříšce nahoře. Vyčistěte kompletně celou další ulici a postupujte směrem nahoru. Můžete se vrátit na ochoz, kde jsou nějaké lékárničky. Velký medikit je také v otevřené garáži. Další postup je jednoduchý. Stačí postupovat ulicí pořád dále a eliminovat nepřátele. U modrých plotů level končí.


5. Top of the Tower

Až se otevřou dveře od výtahu vyjděte ven a zabijte strážného. Vezměte si sniperku - pokud jste si vzali do mise příliš mnoho zbraní, budete muset nějaké odhodit. Přes desky opatrně přejděte na druhou stranu, kde zastřelte chlápka vlevo nahoře na střeše. V dalším postupu vám brání automatická věž. Kryjte se za posledním komínem a palte do ní, po několika dávkách z ní zbude jen hromádka šrotu. Po deskách tedy přejděte na druhou stranu a kolem zničené věže dále. Užijte si další přestřelku.

V této pasáži je vhodné postupovat velmi opatrně, protože smrt přichází velmi rychle. Sniperkou tedy pročesávejte okolí a eliminujte nepřátele. Pozor na spinery na střechách. Automatickou věž také zničte. Pokud chcete, projděte dveřmi vlevo a na následující střeše jsou náboje do sniperky. Pak se vraťte a přes lávku a kolem zničené věže vede cesta dále.

V místnosti nalevo je pár lékárniček a můžete se podívat i do kamery. Za dalším rohem si dejte pozor na snipera a posléze i na vrtulník. Likvidujte nepřátele a sejděte po schodech dolů. Pod lešením je lékárnička. Pak rozstřelte sud vedle generátoru, který tím zničíte a uvolníte si cestu dále. Skrz místnost se dostanete dále. Kryjte se za sloupem a zničte automatickou věž. Přejděte přes žebřík a zničte další generátor. Tím si otevřete dveře. Vejděte dovnitř a shlédněte pěknou animaci, která trošku poodhaluje roušku tajemství.


6. Rock

Jak jste si jistě všimli, byli jste zajati a nyní musíte uprchnout. Až ustane zemětřesení, probourejte se trhlinou ve zdi ven. Oběhněte celý blok a tlačítkem na zdi otevřete cely. Jděte zpět a v poslední cele najdete na poličce pistoli. Seběhněte po schodech a shlédněte animaci. Nyní musíte otevřít celu a osvobodit Duffy. Sejděte po dalších schodů dolů, dejte se vlevo a oběhněte blok. Konečně narazíte i na nějaké nepřátelé. Na zdi zmáčkněte tlačítko a vyjděte nahoru do patra. Dalším tlačítkem již osvobodíte Duffy. Dojděte k ní a pokecejte si.

Poté jí následujte, zná cestu ven. V místnůstce poberte zbraně a vydejte se ven. Zde pozor na chlápka s brokovnicí. Vyčistěte celé prostranství a vydejte se nahoru. Pozor na chlápka na rezervoáru napravo. Doběhněte ke dveřím a místnosti seberte lékárničku. Nyní je potřeba vyčistit celý komplex věznice. Postupujte po schodech nahoru a v posledním patře najdete to, co hledáte. Nyní se zase vydejte zpět dolů.

Projděte kolem laserů a nově otevřenými dveřmi dále. Vychutnejte si přestřelku v kuchyni. Nenechte se překvapit i útokem zezadu. V místnosti vlevo jsou nějaké lékárničky. Pak vyjděte ven a seskočte dolů. Nyní se vracejte zpět do vězení. Poraďte si s dalšími nepřáteli a sejděte dolů, kde poberte medikity a použijte rádio. Přivítejte další vojáky a sejděte dolů do stok. Vpravo jsou nějaké medikity. Postupujte stokou a probijte si cestu k loďce.


7. Embarcadero

Z vězení jste úspěšně uprchli, teď se musíte ještě setkat se svými přáteli. Začínáte ve smrdutých stokách. Rychle proto běžte dopředu, na křižovatce vpravo, zlikvidujte vojáka v chemickém obleku, pak doleva, kde zabijte dalšího vojáka a rychle na čerstvý vzduch. Za rohem se pozdravte s dalšími nepřáteli. V baráku nalevo najdete lékárničku a brokovnici. Postupujte dále a přehraje se animace, v níž se konečně setkáte se starými známými.

Nyní máte za úkol najít autobus a dostat se odsud. Vydejte se tedy směrem ke kontejnerům a cestou eliminujte veškerý odpor. Jakmile dojdete k tramvaji, přikažte týmu, aby se zastavili. Vejděte do depa a tlačítkem na zdi rozjeďte tramvaj. Postará se o likvidace dotěrných nepřátel. U hořících trosek poberte zbraně a opět zastavte tým. Za plotem je totiž droid, jehož likvidace vyžaduje velmi opatrný postup. Dobře se kryjte a palte do míst pod kulometnou věží. Po několika vystřílených zásobních se droid rozpípá a pak vybouchne.

Jděte podél kolejí a skrz garáž se dostanete do dalšího bloku. Zde je vhodné opět nechat vaše parťáky stranou, jsou totiž velmi nerozvážní a rádi vbíhají do krvavých přestřelek. Opatrně tedy vyčistěte celou oblast. Dobré je rozstřelovat sudy. Na konci se vás pokusí překvapit vojáci schovaní v garážích, tak buďte ve střehu. V garáži na konci se nachází autobus a první epizoda je za námi.

 


II. URBIA


1. Urbia South

Na úvod se seznamte s vaší novou kolegyní jménem Tara. Vysvětlí vám, jak se dají odblokovat lasery. Vpravo získejte z terminálu přístupový kód a pak se dostaňte přes laser. Nyní jděte ve směru bílé tečky a najděte štípačky. Pak se vraťte zpět, vyjděte ven a proštípejte si cestu dále. Na ulici si dejte pozor na kulometnou věž a na chlápky na střeše nad vámi. Pak si ve směru bílé tečky ražte cestu dále. V baráku napravo jsou lékárničky.

Všimněte si věže se satelity před rozbořeným barákem. Seběhněte tedy po schodech napravo dolů a získejte z počítače přístupový kód. Pak jděte přes rozbořený barák k divadlu, které vyčistěte. Kolem jeviště vede cesta dále. Proběhněte suterénem a připravte se na pořádnou akci. Nyní je zapotřebí zničit soupeřův „respawner“, což je zařízení umožňující znovuoživení mrtvých vojáků. Ničím se příliš nezdržujte a probíjejte se ke vchodu. Až pozabíjíte první vlnu, vejděte dovnitř a deaktivujte laser. Pak už jen stačí odrazit další útok a zničit „respawner“.


2. Asylum
 
Zpočátku je třeba jednat hodně rychle. V koutě seberte desku a zmasakrujte příchozího vědce. Pak opatrně vyjděte na chodbu a potichu se přibližte k sedícímu strážnému, kterého zlikvidujte. Důležité je, aby nespustil alarm, měli byste další potíže. Vyjděte po schodech nahoru a zlikvidujte další dva strážné. Na konci chodby se nachází Baxter. Jakmile otevřete dveře, vejděte za ním dovnitř, jinak se spustí alarm. Dejte se směrem k dvoukřídlým dveřím a zlikvidujte stráž. Pokud jste zranění, v patře, kde jste začínali, je pár lékárniček.

Dejte se nahoru po schodech. Vlevo se nachází hledaný disk, vpravo je GPS. V jedné místnosti najdete i nože. Pak se dejte dveřmi pod schody dále dolů. Na stole najdete lékárničku a Nailgun. Běžte k červeným dveřím a zbavte se dalších nepřátel. Nyní potřebujete zase sehnat štípačky. Probijte si cestu zpět nahoru. Z vrátnice vyběhne voják se samopalem, tak ho rychle zlikvidujte. Poberte zbraně a štípačky a prostřílejte si cestu k oněm červeným dveřím. Až bude čisto, dveře otevřete, nasedněte do auta a hurá pryč.


3. Urbia North

Následujte Baxtera a v místnosti seberte komunikační zařízení a zbraně. Po animaci dostanete úkol zachránit vaše dvě parťačky, které mají pod sebou bombu. Na nic nečekejte a vyběhněte ven. Cestou do baráku likvidujte nepřátele, pozor především na snipery. Barák pročistěte s vaší kamarádkou brokovnicí. Holky jsou až ve třetím patře. Bombu zneškodníte klasicky tlačítkem pro interakci. Nad schody vpravo se nachází velký medikit. Pak společně seběhněte dolů a ven na ulici.

Malými uličkami se probíjejte dále. Pozor na automatickou věž a snipery. Jakmile dosáhnete hlavní brány, nechte parťáky na místě a oblast pročistěte sami. Nebezpečný je rotační kulomet, takže jeho obsluhu sejměte jako první. Pak otevřete vrata do doků a zavolejte kámoše. V další části musíte zničit soupeřův „respawner“. Poté se přehraje velmi pěkná animace. Nyní musíte zabít žraloka vy. Vraťte se kousek zpět a nahoře seberte harpunu, se kterou žraloka v pohodě zlikvidujete. Pak stačí vylézt na druhou stranu doků a mise je hotová.


4. Docks

Eliminujte veškerý odpor a vydejte se ve směru bílé tečky na GPS. Před vraty do hangáru doporučuji zastavit vaše parťáky, neboť mají tendenci vbíhat přímo do rány a vůbec se nekryjí. Vpravo nahoře se nachází sniperka, vezměte si ji. V levé části najdete hledána součástky pro „respawner“. Prokličkujte mezi kontejnery (pozor na snipera na jeřábu) a u kolejí se dejte doprava. Poraďte si s příchozími nepřáteli a vyčistěte přilehlý hangár. Nahoře najdete další součásti „respawneru“. Pod stolem nalevo se nachází medikit. Nyní můžete zavolat svůj tým.

Vyjděte na kolejiště a prostřílejte si cestu dále. Vyčistěte oba hangáry. V levém najdete poslední součástky. Další oblast hlídá pár sniperů a hlavně tři droidi. Své parťáky ukliďte někam daleko, protože v této části jdou velmi rychle pod kytky. Sejměte snipery na jeřábech a pak se postarejte i o droidy. Po jejich likvidaci se vydejte směrem k lodi, kde postřílejte vše, co se pohne. Přivolejte si kámoše. V hangáru nalevo získáte přístupové kódy k laseru, který brání vstupu do lodi. Po získání kódů sestupte do lodi a pak zase vylezte ven. Zjistíte, že Eve někdo postřelil a zřejmě to nezvládne. Vydejte se tedy s Gusem pomstít Eve. Vojáci se nachází v místě, kde byli droidi. Po jejich likvidaci mise končí.


III. TAIPEI

1. Taipei Market

Po velmi zajímavé animaci se ocitáme na špinavém tržišti. Váš první úkol je velmi jednoduchý, ale bude hodně bolet. Vyjděte ven a podle GPS dojděte ke garáži. Zlikvidujte vojáka a pokuste se zachránit rukojmí. Překvapení! Jednalo se o vtipnou past a vy si tak nyní můžete na vlastní kůži ověřit, že „respawner“ skutečně funguje. Vyberte si zbraně dle chuti a vyrážíme na ničení generátorů.

Směr vám udává GPS, takže zabloudit nemůžete. Pozor si dávejte především na snipery, kteří jsou na okolních střechách. Pokud zemřete, je vhodné přikázat týmu (resp. vašim dvěma parťákům), aby drželi pozici, dokud se znovu nenarodíte a nepřidáte se k nim. Takhle se postupně probojujte až ke generátorům, které vyhoďte do povětří. Pro získání přístupových kódů použijte stejnou metodu. U terminálu buďte velmi pozorní, neboť vás přiběhne pozdravit ninja. Je zatraceně rychlý a stačí chvilka nepozornosti a jste o hlavu kratší. Svolejte své parťáky a vyrazte dobýt soupeřovu základnu. Pokud umřete, budete muset získat znovu přístupové kódy, takže opatrně. Deaktivujte laser, sejděte dolů a po zničení „respawneru“ mise končí.


2. Cardboard Country

Vaším úkolem je zničit soupeřovo skladiště zbraní. Jste sice omezeni časovým limitem, ale ten je více než příjemný. Nejdříve však musíte skladiště najít. Přikažte týmu, aby vás následovali. Z vaší základy se dejte vlevo a po chvíli jste na místě. Jak se dalo čekat, skladiště je chráněno laserovým plotem, pro jehož deaktivaci musíte znát přístupový kód. Vyrazte s týmem směrem k terminálu a pokuste se kód získat.

Nepříjemné jsou zejména kulometné věže u stropů. Času je naštěstí dost, takže pokud první pokus nevyjde, nezoufejte. Jakmile získáte kód, dostanete hlášku, že vaši základu navštívili nepřátelé v hojném počtu. Běžte tedy k základně a vyčistěte ji od všech šmejdů. Pak se s celým týmem vydejte deaktivovat laserový plot u zbraní. Eliminujte strážné včetně kulometu a nastražte výbušninu. Po explozi level končí.


3. Aquifers

Tento level je celkem snadný. Máte za úkol sehnat pojistky do generátorů a otevřít všechny stavidla. Postupujte tedy kanálem a eliminujte nepřátele. V budově se ve druhém patře nachází „respawner“, který musíte nejprve zničit a posléze ho Tara opraví a nyní už bude sloužit vám. Pojistka se válí na červené skříňce před místností s „respawnerem“. Tlačítkem na zdi otevřete stavidla a projděte dále.

Zde se situace opakuje. V budově je opět „respawner“, který zničíte a následně opravíte. Pojistka i tlačítko pro otevření stavidel se nachází ve stejných místech jako v první budově. Zde je možné si potěžkat novou pušku - konkrétně se jedna o útočnou pušku D4 ParaSnipe. Určitě stojí za hřích ji vyzkoušet, i když při bojích v budovách kraluje jednoznačně brokovnice. Po získání všech potřebných součástek se vydejte kanálem dále.

V poslední části je boj už trochu tužší, ale pořád se to dá zvládnout bez ztráty kytičky. Nebezpeční jsou zejména snipeři, kteří číhají nad východy z kanálů. Po eliminaci sniperů doporučuji použít styl „Rambo“ a s brokovnicí v ruce se vydat zničit poslední „respawner“. Vaši parťáci vám taky rádi pomohou. Pak už jen stačí otevřít stavidla a sebrat pojistku. Nyní doběhněte zpět do vaší původní základny a aktivujte všechny tři generátory. Následuje pěkná animace a mise končí.


4. Ichthya South

Po startu přikažte týmu, ať vás následují a vyrazte směrem k budově před vámi. Eliminujte lehký odpor a po prknech vběhněte dovnitř. V nejvyšším patře se nachází „respawner“, který Tara spraví a od teď už slouží vám. Tak, nejdůležitější část máme za sebou. Nyní už můžete zase vesele umírat. Vaši parťáci v této misi bohužel moc nedbají vašich příkazů a poté, co spravíte „respawner“ se v pohodě rozeběhnou po celé mapě. Nu což, poradíme si sami.

Běžte získat přístupový kód do boudy napravo. Nyní nesmíte zemřít, protože jinak kód zapomenete a musíte jej získat znova. Běžte směrem k hangárům a deaktivujte laserový plot (stačí jen ten první, hangáry jsou totiž průchozí). Vaši parťáci budou patrně pobíhat okolo a střílet po všem, co se hne. Díky tomu tak můžete v pohodě nastražit nálože na určená místa. Jen si občas kryjte záda. Jakmile položíte nálože ve všech třech sektorech (vždy po dvou náložích v každém sektoru), vyjděte z hangárů ven a zamiřte si to k tunelu. O své parťáky se nestarejte. Až vejdete do tunelu, odpálíte nálože a mise je úspěšně u konce.

 

5. Ichthya North

Jižní část základny jsme již vyčistili, teď je na řadě severní. Vyjděte s týmem ven a připravte se na demoliční činnost. Oběhněte suchý dok a k cisterně nastražte první výbušninu. Vypořádejte se s první vlnou útoků a pak rychle běžte do baráčku nalevo a otočte oběma ventily. Nyní běžte do boudy naproti a získejte přístupový kód. V tuto chvíli přijde další útok, takže pozor.

Až budete mít kód, seskočte dolů do kanálu. Dostanete se tak v pohodě do hlavní budovy. Deaktivujte laserový plot a zničte nepřátelský „respawner“. Hackněte čtyři počítače a vyjděte ven. Dorazte zbylé vojáky a nastražte výbušniny k dalším cisternám. Po výbuchu poslední cisterny přiletí překvapení. Pokud se chcete dostat dále, musíte vrtulník zlikvidovat. Vašim parťákům se na něj moc střílet nechce, takže je to opět na vás.

Najděte si vhodný úkryt, nejlépe u dveří nahoře na ochozu a palte do něj jeden zásobník za druhým. V určitých chvílích se vrtulník jakoby zastaví a zdánlivě nic nedělá. Ve skutečnosti však na vás během pár vteřin sešle smrtící dávku raket, takže se raději hodně rychle schovejte. Na jeho likvidaci je třeba vypálit dobrých deset zásobníků ze samopalu. Jakmile se odebere do věčných lovišť, vydejte se nahoru k helikoptéře a další mise je úspěšně za námi.


IV. GINZI


1. Chozo

Vítejte v poslední části hry. Nejprve si užijeme trochu bránění. Vyzbrojte se a vyjděte nahoru. Nyní musíte dvě a půl minuty bránit vaši základnu a odrážet dotěrné nepřátelé. Klíčem k úspěchu je nevycházet na ulici a pěkně si počkat, až přijdou blíž. Opět si dejte pozor na snipery na střechách. Po uplynutí limitu dorazte zbylé vetřelce a můžeme vyrazit do protiútoku.

Nejprve musíte získat přístupové kódy. Dobře se vyzbrojte a vylezte na ochoz před vámi. U neonu přeskočte zábradlí a po stříšce projděte dále. V tomto levelu se musíte dobře krýt a využívat výhodnějších postavení. Vašemu týmu zadávejte pouze příkazy „následuj“ a „drž pozici“, jelikož na zbylé dva reagují naprosto stupidně a místo, aby útočili, tak někam odběhnou. V průchodu vedou schodu nahoru k terminálu. Získejte kód a sejděte dolů.

Snažte se tuhle pozici udržet. Pokud zemřete musíte pro kód jít znovu. Jakmile nápor poleví, pokračujte dál a rychle vyšplhejte na stříšku vlevo. Pozor si dejte na vojáky s laserovou puškou, která vás během sekundy dokáže pěkně ugrilovat. Po střeše a pak po ochozu se dostanete do baráku. Ničím se nezdržujte a pokuste se deaktivovat laser. Snažte se ukořistit onu laserovou pušku, jakmile ji jednou získáte, objeví se vám ve výběru zbraní při „respawnu“.

Po deaktivaci laseru musíte zničit „respawner“. Pokud máte chuť můžete se k němu prostřílet a pak jej zničit. Nebo můžete použít výdobytek moderní doby - dálkově řízenou explosivní krysu. S ní se v pohodě dostanete až k „respawneru“ a následným výbuchem jej zničíte. Pokud první výbuch „respawner“ nezničí, musíte jít ještě jednou. Cestou si ale dávejte pozor, aby vás nezašlápl nějaký voják.


2. Rivers of Waste

Po dlouhé době opět ocitáme ve smrdutých stokách. Bohužel jen tudy vede cesta dále, takže raději nedýchejte moc zhluboka a vyrážíme. Sejděte dolů a dejte se třeba vlevo. Po chvíli zjistíte, že v další cestě vám brání oblak plynu. Musíte tedy uzavřít ventily. Ty jsou dva a cestu k nim vám jako vždy naznačí bílá tečka na vašem GPS. Aby vaše hledání nebylo tak nudné, najde se zde i pár nepřátel a jedna kulometná věž. Po uzavření ventilů se vydejte pro přístupový kód k laserovému plotu.

Odtud doporučuji vydat se přímo rovně a na konci po schodech nahoru. Eliminujte odpor a deaktivujte laser. Pokud vás v průběhu mise zabijí, je vhodné přikázat týmů, aby drželi pozici. V opačném případě půjdou jak tupé ovečky za vámi zpět do základny a nepřítel tak opět získá výhodná postavení. Po deaktivaci laseru už musíte jen zničit „respawner“. Ideálním místem pro likvidaci je ochoz přesně nad ním. Dorazte zbylé nepřátele a trubkou pak vyjděte na čerstvý vzduch.


3. Zangai

Ocitáte se v rozbořeném domě a vaším úkolem je zachránit Miku - vůdce hnutí Resistance. Při výběru zbraní si nezapomeňte vzít alespoň dva explosivní potkany, budou se hodit. Vyjděte dveřmi ven a vyčistěte celé spodní patro. Vyběhněte po schodech nahoru. Dalšímu postupu brání elektricky ovládané dveře, které sami neotevřete. Nastartujte tedy potkana a zamiřte si to napravo dírou ve zdi. Jděte rovně, pak vlevo a na zahněte do dveří. Obejděte vojáky a za rohem je generátor, který vyhoďte do povětří. Tím se vám otevřely dveře a vy můžete směle dál.

Opět vyčistěte celé patro a po dřevěných schodech opatrně nahoru. Dejte se hned dveřmi vlevo a opatrně přeskákejte přes díry v podlaze. Otvorem ve zdi a následnou akrobacií se dostanete k vytouženým přístupovým kódům. Na stejném patře se nachází lasery, které je třeba deaktivovat. Pak vyběhněte po schodech a opět vydezinfikujte celé patro. Pozor na vojáka s laserovou puškou. Na železné dveře aplikujte stejný postup jako u prvních. Potkanem prolezte dírou ve zdi a zničte generátor. Pokud vám zbyly nějaké krysy, můžete s nimi zničit „respawner“ v místnosti pod vámi. Pozor opět na ninji. Až bude čisto, zajděte na konec chodby a osvoboďte Miku.


4. Transit

Jako první se musíte spojit se svým týmem. Vyrazte tedy po kolejích, pozdravte se s ninjou a dejte se do dveří vpravo. Pokračujte jedinou možnou cestou dále. Velký pozor si dávejte na laserové věže u stropů a taky na ninji. Až se dostanete zpět na koleje, projděte vagóny dále. Shlédněte pěknou animaci a setkejte se konečně se svým týmem. Nyní vás čeká opravdu tuhý boj. Zhluboka se nadechněte a vyrážíme.

Jedině hromadným útokem s celým týmem máte šanci. Snažte se co nejrychleji získat laserovou pušku. Je celkem jedno, který tunel si zvolíte. Hlavně musíte jednat rychle. Prioritou je zničení „respawneru“. Můžete i vyšplhat na ochoz v tunelu a získat tak menší výhodu. Jakmile bude „respawner“ ve vašich rukou, získejte přístupové kódy a připravte se na další úder, tentokrát o mnoho těžší.

Dejte se pravým tunelem a pokuste se deaktivovat laser před vagónem. Teď potřebujete kromě přesné mušky i velkou porci štěstí. Vyběhněte z vagónu a dejte se vpravo. Po schodech nahoru a rychle běžte chodbou vlevo a v místnosti vpravo nastražte výbušninu. Proto tuto část je velmi vhodná laserová puška či brokovnice. Zbytečně se nezdržujte se zabíjením nepřátel, důležité je nastražit bombu. Po explozi se vracejte na základnu. Po chvíli se přehraje animace a mise úspěšně končí.


5. Bukko

Jako první musíte zajistit dva „respawnery“ v oblasti. Seběhněte dolů na ulici a probíjejte se směrem, který naznačuje bílá tečka. Pozor zejména na ninji a rotační kulomety. Poté, co získáte oba „respawnery“ na svou stranu, se musíte dostat do hlavní budovy. Jak jistě tušíte, vchod bude velmi dobře chráněn. Nejprve doporučuji zrušit dvě automatické věže, pak snipery na balkónech. Vše samozřejmě z bezpečné vzdálenosti a za palebné podpory vašeho týmů. Na plácku před vchodem jsou ještě dva droidi a samozřejmě spousta vojáků.

Jakmile se probijete dovnitř, nejprve zlikvidujte věže u stropů. Pak se vydejte po schodech k „super respawneru“. Za dveřmi vlevo nastražte nálož a po výbuchu počkejte, až jej Tara spraví. Od teď je váš. Teď vás čeká opravdu pěkná lahůdka - probít se skrz patrové garáže až na střechu. Postupně si tedy čistěte cestu vzhůru. První dvě patra jsou v pohodě. Pak už nastupují kulometná hnízda a hlavně otravní snipeři na okolních střechách a balkónech. Poslední patro je přímo k sežrání - tři droidi s laserovou puškou, kulometné hnízdo, několik vojáků a samozřejmě snipeři na balkónech na budově naproti. Velkou výhodou je to, že vojáci se v této části už neobnovují, takže probít se až nahoru není nemožné. Po likvidaci všeho živého i mechanického vejděte do dveří na střechu a těšte se na finále.


6. NakoNaki

A je to tady. Poslední mise hry. Kupodivu finále není vůbec těžké, spíše trošku zdlouhavé. Navíc, po předchozí misi si ani neumím představit, že by hra mohla být ještě těžší. V animaci si prohlédněte svůj cíl a vzhůru do boje. Jako výbavu si vezměte Springbok Rifle a laserovou pušky. Nejprve musíte aktivovat vysílačky na obou věžích. Váš cíl bude pořád stát na přistávací plošině, čehož se dá krásně využít.

Zapněte si u sniperky optiku a opatrně běžte směrem k plošině. V jednu chvíli je mu vidět hlava. Stačí několikrát přesně vystřelit a je hotovo. Tedy, jen na pár vteřin, neboť se váš protivník díky kapesnímu „respawneru“ po chvilce znovu narodí. To nám ale stačí k tomu, abychom vyšplhali na jednu z věží a zapnuli vysílačku. Po tomto činu vás přiběhne uvítat několik vojáků, tak se s nimi vypořádejte. Celý postup zopakujte i u druhého vysílače.

Nyní už je třeba jen zabít velitele. Nejlepší metodou je výše zmíněný postup se sniperkou. Asi tak po čtrnáctém zabití se na jeho tělo objeví jakési růžové otoky, což je pro vás jasnou známkou toho, že kapesní „respawner“ potřebuje ještě trochu doladit. Po několika dalších zabitích už bude tuhý nadobro. No, tedy vlastně úplně ne, ale o tom se přesvědčte sami v následné závěrečné animaci, která dává jasně najevo, že vše ještě úplně neskončilo.

Diskuze (10) Další článek: Shrek 2 se objeví na E3

Témata článku: , , , , , , , , ,