Devil Inside

Cryo nelení a v rámci propagace své akční adventury Devil Inside dalo do oběhu několik nových screenshotů, z nichž si můžete udělat celkem slušný obrázek o tom, jak bude hra vypadat v definitivní podobě. Pokud vás zajímá ale i více informací o této hře, neváhejte a čtěte...
Autorem Devil Inside je Hubert Chardot, tvůrce známé série Alone In The Dark. Na hře pracují lidé z francouzského týmu Gamesquad a jak už jste asi na Doupěti četli, v roli Davea Acklanda - vyslance televizní show Devil Inside - se společně s jeho parťačkou (a materializací jeho horšího já) Devou vydáte po stopách hromadného vraha, který uteče spolu s armádou živých-mrtvých z pekla. Vaším úkolem bude zabránit mu v ovládnutí Los Angeles a především prozkoumat prokletý dům, v němž se brána do pekla, jíž zlosyn uprchnul, nachází. Hra bude v mnohém ovlivněna poetikou takových filmů jako jsou Killer nebo Face/Off od Johna Woo, Shining podle S.Kinga či Matrix a Sedm. Měli byste mít možnost si dokonce některé pasáže pustit zpomaleně a vychutnat si tak právě proběhlou událost ještě jednou a pokud budete mít chuť, pohrát si také s third person kamerou.

Hra nabídne osm různých lokací (jednotlivá patra domu, zahrada, jezero, hřbitov, doly atd.), ve kterých by měl být vyvážen poměr mezi likvidací nemrtvých, řešením hádanek a hledáním klíčů. Brousit si na vás zuby bude víc než 40 z pekla uprchlých recidivistů, kteří budou výraznými individualitami. Každý z nich bude mít svůj vlastní životopis, jenž si budete moci přečíst a „vyšpekulovat“ z něj, jaké jsou silné a slabé stránky dotyčného nemrtvého, jestli je chytrý nebo hloupý, co má a co nemá rád a jak by se toho dalo využít při jeho dopadení. Např. jeden z nich nemá příliš v lásce ostatní, takže pokud ho tichým výstřelem z tlumiče zasáhnete tak, aby si vás nevšiml, obviní některého z kamarádů a strhne se pěkná mela. Každý ze zločinců bude mít také různé schopnosti a zbraně. Příběh by měl mít tři konce, v nichž se osudy hlavních hrdinů uzavřou zcela odlišným způsobem. Navíc i během samotného pátrání by jednotlivé situace měly mít víc než jen jedno jediné možné řešení.

A co vy v roli Davea a Devy? Samozřejmě, že s holýma rukama byste daleko nedošli. K dispozici budete mít sedm zbraní, osm psychických schopností a při vašem pátrání vás bude neustále sledovat průvodce pořadem Devil Inside – moderátor Jack T. Ripper. Budete muset tedy nejen přežít a dopadnout hlavního zloducha, ale taky udržet pozornost diváků.

Nový 3D real time engine vyvinutý ve spolupráci Crya s Gamesquadem by měl umožnit bez použití motion capteringu realistické zpracování postav. Deva navíc bude umět i takové kousky jako je létání a běhání po stěnách a připočteme-li k tomu ještě umělou inteligenci, díky níž nepřátelé nebudou ve tmě vidět, ale zato vás budou dobře slyšet, mohlo by jít v případě Devil Inside o skutečně vydařenou show ;)). Reklama je ovšem věc jedna a realita mnohdy druhá. Hra by měla vyjít ještě v první čtvrtině tohoto roku a tak se už brzy přesvědčíme na vlastní oči.

Váš názor Další článek: Interstate 82

Témata článku: , , , , ,