Devil May Cry 5 bude stavět na bojovém systému původní série

Capcom tvrdí, že je na DmC od Ninja Theory pyšný, ale Devil May Cry 5 chce dělat pro fanoušky série. Postaví tak systém soubojů právě na základech, které vybudovaly první čtyři díly.

Nerův nový vzhled vzbudil v mnohých fanoušcích dojem, že by Devil May Cry 5 mohlo čerpat z DmC. Styl jeho zpracování totiž není až tak vzdálený tomu, jak vypadal Dante v rebootu série.

Capcom v žádném případě ze svojí historie nechce DmC vymazat. Ostatně také pro to nemá důvod, protože i přes kritiku původní fanouškovské základy byla hra velmi solidní. Devil May Cry 5 ale bude přímo navazovat na čtvrtý díl, a to nejen dějovou linkou.

"Tuhle hru děláme pro fanoušky. Vyslyšeli jsme, jak se dožadovali přímého pokračování Devil May Cry 4. Čekali více než deset let. Rozhodně to ale není žádný útok na Ninja Theory a jejich zpracování hry," okomentoval rozhodnutí pro pokračování originální ságy producent Matt Walker.

Pomyslný otec DMC Hideaki Itsuno a také zbytek tvrdého jádra jeho týmu ostatně na DmC pracoval spolu s Ninja Theory. Byla to lekce pro obě strany, která přinesla spoustu zkušeností díky tomu, že se snoubily dva zcela rozdílné styly. 

A byl to právě Itsuno, kdo se díla od britského studia zastal. "Itsuno-san sám řekl, že podle něj je DmC stejně důležité jako každá předchozí hra," vyprávěl Walker. "Ta hra měla naprosto úžasný svět, který mohli vytvořit jenom excelentní designéři, jaké má Ninja Theory k dispozici," vysekl poklonu pro tvůrce DmC.

"Z té spolupráce jsme si odnesli opravdu hodně a doufáme, že i pro ně to mělo pozitivní vliv. Itsuno-san se mnou několikrát mluvil o tom, co si z projektu Ninja Theory odnesl a co se naučil při práci na DmC. Tyhle zkušenosti potom uplatňoval i při práci na Devil May Cry 5," pokračoval Walker o Itsunovi.

Pátý díl si bere to nejlepší z obou stran zpracování, ale fanoušci starších her se nemusí bát. V tomhle případě se budou cítit jako doma. "Jak už jsem řekl, Itsuno-san má spoustu zkušeností z práce na všech DMC titulech. Včetně DmC. Ale vzhledem k tomu, že půjde o sequel DMC 4, je logické, že budeme chtít stavět hlavně na bojovém systému, který se objevil v tomto dílu a také v jeho předchůdcích," uzavřel Walker téma.

"Itsuno-san chce udělat tu nejlepší akční hru a využije všechny své i týmové zkušenosti k tomu, aby svého cíle dosáhl," navnadil na závěr Walker všechny hráče.

Zda se Itsunovi podaří splnit neskromnou výzvu se dozvíme už na začátku příštího roku. Devil May Cry 5 by mělo vycházet na jaře 2019 na PS4, Xbox One i PC.

Váš názor Další článek: Death Stranding by podle analytika mělo vyjít na PS4 i PS5

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,