Devil May Cry 5: E3 dojmy z démonické rubačky

Pokud se podíváme jen na AAA produkci, v posledních letech se do vod žánru hack'n'slash mlátiček vydávalo většinou jen studio PlatinumGames. Příští rok se k tomu přidá Capcom s návratem jedné z jejich nejpopulárnějších sérií.

Po tom, co se značky Devil May Cry ujalo studio Ninja Theory a vytvořilo příběhovou odbočku DMC z alternativní reality, se spekulovalo, ve kterém příběhu bude další hra z této hack'n'slash série pokračovat. Dnes už je nám vše jasné, protože jsme se během E3 dočkali plnohodnotného představení. Z počátku to vypadalo, že se pátý díl ponese v duchu DMC, ale následně se ukázalo, že se díkybohu jedná o přímé pokračovaní Devil May Cry 4 z roku 2008.  

Od doby, co jsme se s našimi oblíbenými postavami setkali, uplynula nějaká chvíle a za tu dobu se pár věcí změnilo. Na první pohled si jistě všimnete toho, že je něco špatně s Nerovou rukou. O jeho charakteristickou démonskou ruku přišel a musel jí nahradit mechanickou protézou. V traileru je i scéna, jak mu kdosi ruku urval, ale o identitě a důvodech útočníka zatím nevíme nic.  

joccabfmqgxsyxqcum3j.pngxkk6hhiewrrme7aj0uio.pngytehwdchzfw6mxdr5fsb.pngmstnhcb5yit83cwlt0s2.png

Nero bude mít v repertoáru trochu jiný arzenál schopností, jejichž množství časem ještě bude přibývat. K tomu přispěje nová postava, která ho bude doprovázet. Nico je mechanička, která Nerovi protézu sama sestrojila, takže jí určitě nebude dělat problém časem nějaké to vylepšení ještě přidat. Kromě vylepšování stávajícího vybavení by měla vytvářet i zbrusu nové hračky, se kterými se budou démoni porcovat jedna radost.  

hlaqalpjkonwnn0bfd1b.png

Pátý díl se odehrává v Red Grave City, které je stejně jako některé lokace z předchozích dílů inspirované skutečnými městy. Tady si vývojáři vzali konkrétně přiklad z Londýna. Prý to ale není to jediné místo, kde se inspirovali. Nero se do města vydá kvůli probíhajícímu útoku démonů. Momentálně nemá vytyčený cíl, takže je zabíjí jen tak pro radost. Za to Dante, který se na konci traileru také ukázal, má důvodů k boji hned několik. Chce se pomstít za smrt nejen svého bratra, ale také své matky. Nevíme, kolik let uběhlo od událostí posledního dílu, ale na Dantovi je vidět, že už není nejmladší.  

Jak moc si za každou z postav zahrajeme jsme se zatím nedozvěděli, ale spíše to vypadá, že Nero tady bude hrát prim. Určitě ale po vzoru předchozích dílů dojde i na Danteho. A možná nás vývojáři překvapí a dostaneme do rukou někoho úplně nového. O tom, že v Devil May Cry 5 toho bude spoustu nového, se ostatně na E3 zmínil Hideaki Itsuno. Sice nebyl moc konkrétní, ale i to stačilo k tomu, aby fanoušky navnadil. Itsuno je považován za duchovního otce série, takže mají fanoušci od jeho návratu velká očekávání. Ta se ještě zvětšila po tom, co hra dostala rating 18+, tedy pouze pro dospělé. Vývojáři se tedy v tomto směru nebudou muset nijak omezovat.  

efu7xfew7bgp20wgldth.pngwfxsioq77sx61kpxtei3.pngx8zdwtbu8jscpfwilutp.png

Návrat série Devil May Cry by mohl znamenat menší obrodu pro tento žánr bojových her. V dnešní době se mu totiž v naších končinách moc nedaří. Samozřejmě jsou tu i výjimky jako Nier Automata z minulého roku. Vyvinuly se z něj i další žánry. Za pokračovatele by se daly považovat i Souls-like hry, ale ty si momentálně jdou vlastní cestou.   

Na více detailů si budeme muset počkat do příštího měsíce, kdy již tradičně proběhne německý veletrh Gamescom. Tam bude k dispozici i hratelná ukázka. Krom toho by se mohlo odhalit i datum vydání. Zatím se jen odhaduje, že je hra chystaná na jaro příštího roku pro PC a konzole. Opět nám tam docela chybí Nintendo Switch vzhledem k tomu, že v minulosti Capcom řekl, že se mu chce v budoucnu věnovat více. Odhadovaný termín docela sedí, protože je prý celý vývoj hotový ze 75 % a podle všeho jim zatím všechno vychází na výbornou.  

zoxz7nriqb5xt6kyjwsb.png

Fanouškovská základna je teď rozdělená na dva tábory. První z nich se nemůže dočkat dne, kdy se Devil May Cry 5 dostane na pulty obchodů a budou si moci vychutnat další kapitolu jejich oblíbeného příběhu. Zároveň je tady ale spousta lidí, kteří by raději viděli následníka DMC od Ninja Theory. Zatím můžeme jen odhadovat, jak to dopadne, ale třeba nakonec budou uspokojeny oba tábory. Vůbec bych se nedivil, kdyby si Itsuno vzal něco z novodobého DMC. V kombinaci s jeho umem by pak mohla vzniknout opravdu vynikající rubačka. V současnosti hry od PlatinumGames opravdu v tomto žánru nemají konkurenci. Zatím ale nebudeme vynášet žádné soudy. To si necháme až do recenze.  

Váš názor Další článek: Očekávanému remaku System Shocku se daří skvěle, vyjde ale za dva roky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,