Diablo II Expansion Set

Titulek říká myslím vše. Neexistuje asi nikdo, kdo by nečekal, že dříve či později vyjde k vele-super-mega-úspěšnému Diablu II nějaký, ať už jakýkoliv datadisk. Jeho prozatimní, dalo by se říci pracovní, název je Expansion Set a je plánován (až) na jaro příštího roku. Asi největším přínosem bude úplně nová kapitola jménem Baal, the last of the Prime Evils.
Titulek říká myslím vše. Neexistuje asi nikdo, kdo by nečekal, že dříve či později vyjde k vele-super-mega-úspěšnému Diablu II nějaký, ať už jakýkoliv datadisk. Jeho prozatimní, dalo by se říci pracovní, název je Expansion Set a je plánován (až) na jaro příštího roku. Asi největším přínosem bude úplně nová kapitola jménem "Baal, the last of the Prime Evils". Přeložit něco takového je vpravdě ošemetná záležitost, ale můj osobní překlad zní asi ve smyslu "Baal, poslední z Prvotních špatností".

Vše se přesunulo na sever do krutých a neúprosných Barbarských výšin. Jistý Baal objevil, že barbaři již dlouho ochraňují tzv. Kámen Světa, velice mocný magický artefakt, který udržuje pekelníky na míle daleko od křehkého světa smrtelníků. Nová kapitola bude obsahovat celkem šest dalších questů. Jak Baal postupuje nehostinnou krajinou, zanechává za sebou hordy pekelných démonů, kteří se vám budou už z principu stavět do cesty. Navíc se údajně mají objevit jakési katapulty a ostřelovací věže, které vás nenechají se zastavit ani na moment. Musíte prostě jít stále dál a dál, kupředu za nebezpečím, jako každý správný odhodlaný dobrodruh.

Do nové kapitoly se bude možné dostat jedině s charakterem, který již alespoň jednou sestoupil do zarudlých hlubin pekla a odstranil toho vládce všeho zla jménem, uhhh, jak on že se jmenuje. No jo, už vím, Diablo, to je on. No tak přesně jeho. Pokud jste se na to tedy vybodli s tím, že je to na vás prostě moc těžké (o čemž si v naprosté většině případů dovolím silně pochybovat), musíte to prostě nějak překousnout a toho zpropadenýho rohatce zabít. Jinak si datadisk nezahrajete. A to by byla, uznejte sami, docela škoda.

Samozřejmě, že po cestě si potom budete moci nasbírat plno nových předmětů - zbraní, brnění i magických předmětů. Co je však druhým největším vylepšením jsou dva nové charaktery. Tím prvním je ženská - zabiják a druhým ... nezajímavý prostý druid (i když on zas tak prostý asi nebude). Každá z postav bude mít na 30 zcela nových unikátních skillů a kouzel. Příjemné je, že s nimi budete moci hrát i předchozí čtyři kapitoly, abyste si je pořádně vytrénovali, jelikož nová kapitola má být plná enormně silných bestií. Co je nepříjemné, a tak trochu vlastně i zrádné, je to, že hráči bez Expansion Setu se nebudou moci na Battle.netu připojovat na hry vytvořené hráči, kteří ho mají. To je samozřejmě od Blizzardů docela chytrý marketigový tah (další z obecně oblíbených pojmů) - tohle prostě většinu lidí přinutí si ho koupit.

Ale teď ještě blíže k charakterům samotným - Zabiják (či Zabijačka?:) bude jakousi "namakanou" verzí Amazonky. Její skilly jsou většinou zaměřené na boj zblízka, ačkoliv má i několik psychických schopností. Dokonce by měla mít i schopnost vytvoření minového pole. Naproti tomu Druid je jakýsi mág v těle válečníka. Žádný shrbený třesoucí se stařík, který neudrží moč déle než půl hodiny, ale pořádná korba, která se nemusí bát přímého kontaktu s nepřítelem. Jeho hlavními skilly jsou vzývání, elementální útoky a tvarování. Nemusím snad dlouze vysvětlovat, co lze s těmito skilly provádět - vyvolávání tornád a vulkánů, očarovávání zvířat, přeměna ve zvířata, a ještě mnohé další hrátky.

Jediný problém s tímhle Expansion Setem je asi to, že má vyjít až někdy na jaře 2001.

Váš názor Další článek: Co plyne rychleji jak život? Čas…

Témata článku: , , , , ,