Diablo III - návrat krále

Po několika dnech plných divokých spekulací a teorií je jasno. Brány pekla se otevřou a samotný Diablo potřetí sevře hráče do svých pařátů akční zábavy.
Kapitoly článku

Tady jsem byl, tady taky a sem to už nestihnu

Obě zmíněné postavy (a samozřejmě trio dalších) si do sytosti užijeme v mužském i ženském provedení. Nicméně, do jisté míry by ztráceli na atraktivnosti, pokud bychom s nimi nemohli prozkoumat nová prostředí a překonat nové výzvy. V rámci našeho uspokojení tak budeme moci navštívit Nový Tristram, či Caldeum.

art02.jpg

Hlavní devízou Diabla ovšem byly, a pravděpodobně i vždy budou dungeony, na něž se nezapomnělo ani ve třetím pokračování.

Nově budete moci vytvářet unikátní postupové cesty, nebezpečně pasti, barikády a tak podobně

Představen byl zatím pouze jeden - Tristram Cathedral - ale za to detailně. Jay Wilson totiž ochotně ukázal jak to v takovém semeništi zla bude vypadat a o kolik se to změnilo oproti předchozím dílům.

06.jpg 09.jpg

Pravděpodobně nejmarkantnější změnou prošla audiovizuální stránka, o níž si toho ale více přečtete v plnohodnotném preview v některém z následujících měsíců (do té doby vám nejlépe poslouží doposud uvolněná videa). Tím, na co bychom rádi upozornili již nyní, není nic jiného, než plně zničitelné prostředí. Nově tak budete moci vytvářet unikátní postupové cesty, nebezpečně pasti, barikády a tak dále.

Veškeré předměty, stejně jako nepřátelé, by se přitom měly pohybovat naprosto přirozeně, o což by se měl postarat fyzikální engine Havok. Aby toho nebylo málo, byly přidány i hrátky s ohněm, toliko populární v novém Alone in the Dark, které vám v omezené míře dovolí zapalovat vše hořlavé ve vašem okolí.

10.jpg 11.jpg

Někdy však ani to nestačí. Nepřátelé často bývají všude a v hojném počtu, nezřídka doprovázeni bossy.

Dobrodružství budete moci prožívat buďto v kooperativní hře, nebo prostřednictvím klasického online hraní

Do pozdních večerních hodin, během nichž tento článek vznikal byly oficiálně představeny pouze čtyři druhy vašich protivníků - Nemrtvý, Khazra, Gnarled Walkers a Dark Cultists - jejichž herní podobizny a detaily důležité pro příběh naleznete již nyní na oficiálních stránkách hry.

Sám, nebo s kamarády?

art04.jpgAby toho nebylo málo, kromě všeho již zmíněného, Jay Wilson prozradil, že se opět můžeme těšit na propracovaný multiplayer, jež bude běhat přes novou verzi populární služby battle.net. Svá dobrodružství tak budete moci prožívat buďto v kooperativní hře, nebo prostřednictvím klasického online hraní.

Tak co, už jste pořádně natěšení? Ano? V tom případě je čas na studenou sprchu. S přihlédnutím k současnému vytížení studia Blizzard Entertainment a zvyku vydávat hry až jsou opravdu hotové se třetího Diabla dost možná dočkáme až v roce 2010. Osobně bych se ale nedivil, kdyby se titul objevil na trhu ještě o rok později.

Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: RPG | Zběsilý RPG clickfest
Výrobce: Blizzard Entertainment | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 15. května 2012
  • Plynulá zábava
  • Zajímavý příběh
  • Dlouhá trvanlivost
  • Skvělý multiplayer
  • Zatím bez PvP
  • Error 37 zpočátku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,