PC | RPG | Diablo

Diablo III – masakrování démonů i hráčů (preview)

Letošní Blizzcon pochopitelně nemohl zapomenout na Diablo III a odhalil dvě zásadní věci. Poslední herní povolání a nové PvP arény. Víme o nich vše.

„Máš na výběr. Můžeš být lovena, nebo lovcem.“

Tahle věta uzavírá trailer odhalující poslední hratelnou třídu pro Diablo III, která byla prezentovaná a hratelná na letošním Blizzconu. Říkají si Demon hunters, neboli lovci démonů a jsou skupinou fanatických bojovníků zasvěcených jedinému účelu, vyhledávání a ničení pekelných stvůr.

 

Počítají se na stovky a mají v sobě něco, co je chrání pekelným vlivem, jenž by obyčejné lidi brzy přivedl k šílenství.

Herně představuje lovec démonů ekvivalent Rouge či Amazonky, případně i Assassinky

Herně představuje lovec démonů ekvivalent Rouge či Amazonky, případně i Assassinky z předchozích dílů. Zřejmě i z tohohle důvodu byla prezentována ženská verze, i když ve finále by měla být možnost si vybrat mezi oběma pohlavími. Stejně jako to platí pro všechna povolání.

VIDEO: 3586 'Diablo III - Demon hunter'

Lovci se koncentrují na boj střelnými zbraněmi, jsou fyzicky velmi zdatní a dokoce i zvládají klást smrtící pasti. V ukázce byla lovkyně vyzbrojena dvěma kušemi (na tohle téma má Ctr Alt Del hezký komiks) a navlečena do lehkého brnění. Dvojice střelných zbraní (jen detail, ve skutečnosti to bude jeden předmět, který zabere dva sloty) je specialita lovců a žádná jiná classa je nebude moci používat, nicméně to rozhodně neznamená, že by byli zabijáci démonů omezeni jen na ně. Blizard odhalil hned několik schopností nového povolání, kterými budete moci efektně a efektivně rozsévat smrt:

Fan of Knives – rougové z WoW znají, postava kolem sebe hodí vějíř nožů masakrující vše živé v rozsahu 360 stupňů.

Molten Arrow
– ohnivá střela, která pod sebou nechává hořící stopu zraňující všechny, kdo do ní vstoupí.

Grenade – klasické výbušné granáty, lovci mohou vyhodit až tři zároveň (možná se bude jejich počet zvyšovat s vyššími úrovněmi skillu).

Bola – stará lovecká zbraň používaná jihoamerickými pastevci. V Diablu III jsou obě koule na koncích lana výbušné, takže jakmile se stvůře omotá kolem krku, čeká ji po pár vteřinách bombastické překvapení.

Entangling Shot – zpomalovací střela, dává vyšší zranění a navíc spoutá k sobě víc protivníků zároveň

Vault – akrobatická dovednost, lovec se díky ní může dostat z obklíčení nebo na nová místa, v ukázce díky ní postava prokopla dveře do místnosti. Velmi efektní.

Spike Trap – klasická past převzatá od Assassina z Diabla 2. Stačí přes ni projít a z protivníka je kvalitní jehelníček.

Pochopitelně plná verze hry bude mít v zásobě další nálož schopností. Nicméně i teď vypadá demon hunter jako velmi zajímavá postava, se kterou se dá vymýšlet spoustu zajímavých taktika.

Diablo 3 01.jpg Diablo 3 02.jpg

Například Bola lze místo na příšery hodit na sloup, který následně díky novému fyzikálnímu enginu může zavalit hned celý ansámbl pekelných pohůnků. Dál už záleží jen na vás, co vymyslíte. Máte na to spoustu času, protože Blizzcon ani neodhalil datum vydání.

Diablo 3 03.jpg

Místo na démony na hráče

Co však letošní Blizzcon ještě odhalil jsou PvP arény. Pravidla jsou docela jednoduchá, v aréně proti sobě stojí dva týmy, každý s maximálně třemi postavami (respektive takhle velké týmy byly k vidění). Následně si budou dávat na budku, dokud nepomřou všichni v jednom týmu. Poté začne další kolo nanovo a ve finále vyhraje tým s největším počtem zabití. Eliminovaní hráči můžou stále sledovat probíhající kolo a radit.

VIDEO: 3587 'Diablo III - PvP Arena'

Arény budou různě členité a plné překážek, za kterými se například barbaři můžou schovávat před kouzly. Vyloučené nejsou i různé speciální blbinky, nicméně k vidění zatím byly jen léčivé orby, které se objevovaly na specifických místech. Kromě těchto orbů nebude žádná možnost léčení v průběhu kola.

Diablo 3 04.jpg Diablo 3 05.jpg

Na Blizzconu byly k vyzkoušení jen tři hratelné postavy – barbar, kouzelník a witch doctor a navíc nebylo možné si upravovat vybavení či skilly.

Vše by mělo být jen o zábavě a vzájemnému dávání si na budku

Plná verze však pochopitelně nabídne možnost bojovat s postavami vycepovanými v single playeru. Blizzard nechce udělat z PvP e-sport, vše by mělo být jen o zábavě a vzájemnému dávání si na budku, takže se nebudou příliš věnovat balancování. Naopak, největší zábava byla měla být v hledání toho pravého imba buildu. Pochopitelně ale nebudou chybět různé žebříčky, achievementy, tituly a podobné prvky přinášející přehled o vašem pokroku a motivující k dalšímu vzájemnému masakrování. Mimochodem, jak je dobrým zvykem, ze zabitého protivníka získáte jeho ucho. Už se nemůžeme dočkat, až jich budeme mít celý kýbl. 

Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: RPG | Zběsilý RPG clickfest
Výrobce: Blizzard Entertainment | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 15. května 2012
  • Plynulá zábava
  • Zajímavý příběh
  • Dlouhá trvanlivost
  • Skvělý multiplayer
  • Zatím bez PvP
  • Error 37 zpočátku
Diskuze (2) Další článek: Mario v rouše bavlněném?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,