Diablo III: Reaper of Souls - návrat problémů

Diablo se opět vrátí a s ním i hora nového obsahu, mířeného především na end game. Co nás čeká?

Ještě minulý týden to vypadalo, že legendární značka Diablo už nadobro ztratila svůj punc výjimečnosti. Třetí příchod antikrista se totiž minulý rok nevyvedl úplně podle představ autorů a vedle trošku mlčenlivé komunity se nedostavily ani ty absolutní recenze. A tak se stalo, že se na Diablo III trošku pozapomnělo, jeho hráči zcela utichli a vyhlášení všemožných best of 2012 se bez téhle hry zcela obešla.

 

 Letošní Gamescom nepřinesl žádný datadisk ke stále ještě kralujícímu WoW a dokonce nedošlo ani na uspíšení druhého datadisku pro StarCraft 2

 

Kluci a holky v Blizzardu se s tím ale odmítli smířit a s nově nabytou svobodou naložili prazvláštně. Letošní Gamescom totiž nepřinesl žádný datadisk ke stále ještě kralujícímu WoW a dokonce nedošlo ani na uspíšení druhého datadisku pro StarCraft 2. Ne, oni místo takových tutovek oznámí datadisk pro třetí Diablo a očekávají, že jim to zase spolkneme i s navijákem. A víte co? Oni vlastně mají zase pravdu.

0x600.jpg d3-reaper-of-souls-announced.jpg Diablo_3_Reaper_Of_Souls_13770948531544.jpg

Už zase...

Jelikož se tu bavíme o Blizzardu, jedná se o datadisk více než poctivý. Jak už ostatně předznamenává další úchvatný CGI filmeček z dílny těchto tvůrců, péče se prvnímu rozšíření legendárního RPG dostává pořádné. Vzhledem k tomu, že se dočkáme celého nového aktu se ale ani není čemu divit. Těšit se můžete na novu příběhovou linku točící se okolo Malthaela. Ano, to je zase nějaký zlotřilý anděl, který vládne smrti a nově i duši samotného Diabla. Jedno z největších klišé videoherního průmyslu tak opět ožije v uličkách města Westmarch a samozřejmě nepůjde o nic menšího, než opětovné zastavení Diabla a dalších přisluhovačů zla. Ach, pokolikáté už to asi bude?

Diablo-3-Reaper-of-Souls-082113-10.jpg

Ale čert to vem. Diablo se zkrátka nehraje až tak kvůli příběhu a když nic jiného, už zase by se na to nakopávání prohnilých zadků mělo koukat parádně. Reaper of Souls samozřejmě pohání stejná duše jako třetí Diablo. Takže při zachování hodně vstřícných hardwarových nároků se můžeme těšit na stylovou podívanou plnou pastelových barev, pohledných efektů a temných pozadí. V zákulisí se šeptá, že hra s datadiskem o dost zvážní a pojede se na vlnách rádia temnota. Zapomínat bychom ale neměli ani na Gotické kulisy, které se prý k celkovému ladění hry hodí parádně.

Nekonečné opakování

Ať už však vizuálům třetího Diabla a klišovitě znějícímu příběhu holdujete či nikoli, to ostatní vás zcela jistě přesvědčí. Pokud jste totiž třetímu dílu série zůstali věrni, tak to bylo pro stále dokola se opakující vybíjení dungeonů a honbě za nejvyšším levelem. A tomu zcela jistě zůstane věrný i připravovaný datadisk. Ba co více, on to ještě vylepší. Nejzvučnějšími novinkami se momentálně jeví především zvýšení maximálního levelu na 70 a vylepšený loot. Určitě to znáte. Snad všichni jsme po Tristramu pobíhali s magickou holí v ruce a za zadkem nechávali bambiliony nabušených mečů a seker. Tohle už se prý stávat nebude. Nově má hra brát v úvahu nejen vaši postavu a její level, ale dokonce i aktuální výbavu.

Diablo-3-Reaper-of-Souls-082113-12.jpg Diablo-3-reaper-of-souls-7.jpg Diablo-III-Reaper-of-Souls-1.jpg

Pokud to bude fungovat, opravdu Blizzardu vysekneme hlubokou poklonu. Nic totiž nenasere více, než parádní zbraň, kterou vaše postava neumí používat. Tedy prozatím! I to by se totiž mohlo s vydáním Reaper of Souls změnit. Autoři slibují přepracování všech stávajících postav a kdyby nic jiného, tak přibudou nové schopnosti. Staromilce a nostalgiky, kteří s jiskřičkou v oku vzpomínají na druhé Diablo, pak bezesporu potěší postava zcela nová. Odešel dveřmi a přišel oknem. Ano, Paladin z druhého dílu je zpět a ani nový název postavy - Crusader - nemůže zamaskovat jeho do nebe křičící podobu s ve trojce absentujícím rytířem.

Diablo-III-Reaper-of-Souls-5.jpg

Soon

To všechno by ale bylo k ničemu, kdyby nebylo kde ty nové úrovně a schopnosti vaší postavy vyzkoušet. I na to se však myslelo. Doposud poslední odhalenou novinkou datadisku jsou tak Loot Runs. Náhodně generované dungeony, které mají trvat zhruba půlhodinku. O náhodném generování teda pochybujeme, protože s tím problém měla už regulérní trojka, ale pokud bude nový loot systém fungovat alespoň z poloviny, mohla by to být švanda. Bez bílého balastu a s větším počtem legendary předmětů se vždycky hraje s větší chutí!

 

Nyní to ale vypadá nadějně a především fandové a veteráni příchozí z trojky všechny novinky náležitě ocení

 

Jestli si ale s chutí zahrajeme celý datadisk ukáže jen čas. Blizzard si totiž nechal pro sebe datum vydání a jak je známe...za dva roky už to zase nebude takové terno. Nyní to ale vypadá nadějně a především fandové a veteráni příchozí z trojky všechny novinky náležitě ocení. Zbývá tedy jen doufat, že ono ikonické soon není zase tak vzdálené.

Diskuze (11) Další článek: Podívejte se na ukázku rozšířené reality PlayRoom konzole PS4

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,