Diablo Immortal vyjde na začátku června. Kromě mobilů si ho nakonec zahrajeme i na PC

Poslední finanční zpráva Activisionu mimo jiné přichází i s oznámením PC verze free-to-play Diabla.

Oznámení Diabla Immortal patří mezi události, na které Blizzard rozhodně nevzpomíná rád. Sklidil pouze výsměch a hláška ohledně toho, že hráči přece mají mobily, se používá do dneška. Sami vývojáři při oznámení tvrdili, že Immortal nemají v plánu vydat na PC. Plány se očividně změnily, protože si ho budete moci v otevřené betě na PC zahrát 2. června. Ve stejný den vyjde i na iOS a Android v plné verzi.

Stále platí, že půjde o free-to-play akční RPG. Immortal bude podporovat hraní skrz platformy a mezi mobilem a PC se vám bude přenášet postup. Blizzard se chlubí, že se do hry předregistrovalo přes 30 milionů hráčů, což ale neznamená, že bude mít ve výsledku i stejný počet aktivních hráčů.

Důvod, proč Immortal nakonec míří i na PC, ve zprávě uveden není, ale spíše než změna názoru to vypadá hlavně jako snaha o záchranu situace. I když se s odkupem společnosti Microsoftem ledacos změnilo, stále zůstává fakt, že Activision a Blizzard nejsou v očích komunity hráčů moc oblíbenými společnostmi. V posledních letech si to pořádně zavařili, takže se musí hodně snažit, aby si reputaci alespoň trochu napravili. 

Zdroj: Activision

Váš názor Další článek: Recenze hry MotoGP 22. Nejlepší ročník série je velkou výzvou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,