Diablo po slovansku – to je Konung: Severní Legenda

V pátek obcestoval český herní svět jeden jediný email z lůna firmy JRC s pár slovy o dokončované hře ze světa tajemných severských zemí – hra Konung, o které dopis informoval, bude již brzy hotova a obrázky vypadají více než skvostně – konečně, posuďte sami, máme celkem 6 exemplářů.
V pátek obcestoval český herní svět jeden jediný email z lůna firmy JRC s pár slovy o dokončované hře ze světa tajemných severských zemí – hra Konung, o které dopis informoval, bude již brzy hotova a obrázky vypadají více než skvostně – konečně, posuďte sami.

O hře Konung jsem již jednou slyšel – o firmě 1C, která má hru na svědomí nicméně ne. Jedná se o ruskou firmu, která ve spolupráci s Bohemia Interactive vyvíjela. Ze strany Bohemia Interactive pak již jen došlo k ozvučení kompletně v češtině a samozřejmě překladu. Nyní tedy k věci, která vás bude zajímat nejvíce – co to tedy Konung je.

Co by to bylo za hru, kdyby se v ní neblýskalo světlo na čočce fotoaparátu?Zmiňovaní Vikingové budou představovat zřejmě především námořní sílu, stejně jako orientaci v terénu.

První pohled na ovládací panel ukazuje, že bude možné zřejmě putovat s partou až deseti dobrodruhů – to je dobré.Nepřátelé nebudou rozhodně cestu vašim hrdinům ulehčovat.

Grafika je hezká – a mírně mi připomíná způsob zobrazování ve hře Total Annihilation: Kingdom.Rád bych věděl, zda Minotaur na ostrůvku je postava dobrá nebo špatná – sakryš, ať je už únor.

Konung: Legenda Severu je nová dobrodružná hra na PC typu RPG, která hráče zavede do tajemných severních zemí. Ve hře se prolíná skutečná historie s dávnými severskými legendami a narozdíl od mnoha her typu Diablo zde hráči kromě akční části naleznou i mnoho prvků strategických a dobrodružných her. Celý příběh je dějově zasazen do lesních říší počátku druhého tisíciletí, lze tedy předpokládat reálie tehdejší doby, na které jsem já sám velice zvědavý, ačkoliv se zrovna mezi fandy dějepisných faktů neřadím. Tři kultury, slovanští lovci, římští šlechtici a vikingští válečníci se setkají na cestě za tajemným amuletem.

Jednoduché shrnutí toho základního, co ve hře je, se nazývá krátkým anglickým slovem features, tedy rysy – ty posuďte sami: strhující příběh a promyšlený svět, výborná grafika, strategické algoritmy od ruských vojenských specialistů, spojuje prvky RPG, adventure a strategii a jako poslední strhující příběh a promyšlený svět. Do jaké míry jsou tato slova pravdivá, nemůžeme polemizovat – jde jen o první zmínku a kromě několika obrázků ani nevíme, jak se hra vlastně ovládá. Minimálně do února 2000 se budeme v této nejistotě ještě potácet – právě na toto datum je totiž ohlášeno uvedení hry na trh.

Diskuze (1) Další článek: Close Combat IV: Battle of the Bulge - patch

Témata článku: , , , , ,