Diablovo Doupě - nejobsáhlejší česká fansite o sérii Diablo

Ku příležitosti spuštění nového designu a také přesunutí stránek Diablovo Doupě na novou adresu vám přinášíme zajímavý pohled na nejobsáhlejší českou fansite pojednávající o sérii Diablo. Desítky rad, detailní popis všech questů, předmětů a postav, spousta zajímavých souborů, to vše je jen zlomek toho, co web Diablovo Doupě nabízí.

Adresa serveru: http://www.diablovodoupe.cz

Diablo i jeho druhý díl byl v době svého vydání považován za to nejkvalitnější, co do této doby dokázal žánr akčních RPG vyprodukovat - hovoří o tom konec konců ani dnes nehynoucí zájem o tyto hry ze strany hráčské veřejnosti. Byť se dnes najde mnoho odpůrců kritizujících snad až přespřílišnou akčnost a malý záběr na prvky klasických RPG, patří Diablo 1 & 2 stále mezi nejoblíbenější hry svého žánru nejen u nás, ale i v dalších zemích po celém světě. Není tedy divu, že stejně jako u desítek dalších oblíbených počinů, i v případě této série začaly po celém světě vznikat specializované servery, o jejichž provoz se starají především fanoušci dané hry. Mezi jeden z nich patří také web Diablovo Doupě - a ne náhodou jsou právě tyto stránky považovány za nejkvalitnější u nás.

Historie serveru Diablovo Doupě sahá do doby před třemi lety, kdy byl server oficiálně spuštěn. I vy jste se s ním mohli často potkávat na stránkách Doupěte, tato fansite patřila mezi jeden z našich spřátelených a hostujících webů. Autoři nyní přesunuli své stránky na novou doménu http://www.diablovodoupe.cz a všechny časté návštěvníky potěšily také zdokonaleným designem.

Nejobsáhlejší česká fansite!

Na začátku dnešního článku jsem server Diablovo Doupě počastoval příznivým hodnocením "nejobsáhlejší české fansite". Čím to, že si nejen v mých očích tento web vysloužil tak pochvalné hodnocení? Velký podíl na tom má mimo pravidelné a neváznoucí aktualizace samozřejmě také mimořádně bohatý obsah, o kterém si nyní povíme něco málo více.

Server je rozdělen na několik částí, za zmínku stojí zejména čtyři hlavní, z nichž každá pojednává o některé z her či datadisků v bohaté historii série Diablo. V každé z nich vás čeká nejen důkladný popis základních parametrů hry, několik typů pro začátečníky, ale také přehled všech zbraní či předmětů. Při prvním kontaktu s hrou vám jistě přijde vhod také popis herních postav, díky kterému získá i nováček lepší představu o tom, který z charakterů je vhodné či naopak zcela nevhodné zvolit.

Dlouhodobě na stránkách například probíhá soutěž o nejlepší postavu - hráči hry tak mohou autorům posílat podrobnosti o svých desítkami hodin hraní vypiplaných a řádně prověřených charakterech, ty nejlepší jsou pak v příslušné sekci uvedeny na webu.

Popis questů, fórum a chat

Jak tomu tak bývá, mezi jednu z nejnavštěvovanějších rubrik patří především detailní popis všech questů, tedy úkolů, které musíte pro postup hrou plnit. Autoři nejenže nabízí přesný a správný postup, jak daný úkol dokončit, co více, najít zde můžete například také podrobnosti o tom, co si za svou snahu vysloužíte, tedy, jakou odměnu získáte.

Pro ty z vás, kteří si rádi vyměňují nabyté poznatky s ostatním hráči, je určeno diskusní fórům, příznivci živých rozhovorů pak mohou navštívit také povedený chat - v jeho případě je vám dokonce umožněno dopředu si domluvit den a hodinu, kdy vám bude některý z tvůrců serveru či četných návštěvníků takzvaně "k dispozici" a pomůže vám tak například vyřešit jakýkoliv problém se hrou.

Jak možná znalci série Diablo tuší, v průběhu hry si může šikovný hráč vysloužit či najít ohromné množství předmětů a unikátních zbraní. Vyznat se v té ohromné záplavě všech itemů je opravdu nadlidským úkolem, autorům stránek Diablovo Doupě se však podařilo nashromáždit neuvěřitelné množství údajů a tak na této fansite můžete mimo vše ostatní najít důkladný popis všech předmětů.

Co vše najdete na fansite Diablovo Doupě?

  • Detailní popis questů u her série Diablo
  • Bohatý download čítající desítky užitečných souborů
  • Klasické fórum a živý chat
  • Popis a strategie herních postav
  • Informace o herních předmětech
  • Bohatá nabídka pozadí na plochu s tématikou hry Diablo
  • Soutěž o nejlepší postavu a předmět ve hře Diablo II
Diskuze (2) Další článek: Unreal II se v ČR objeví 20. února!

Témata článku: , , , , , , , ,