Discord přichází na PlayStation 5. Testuje se také podpora VRR pro rozlišení 1440p

Už dlouhé měsíce unikaly na veřejnost informace ohledně integrace Discordu, který se v posledních letech stal velmi oblíbeným prostředkem pro komunikaci nejen mezi hráči, přímo do systému PlayStationu 5. V betaverzi nového updatu už si fungování Discordu mohou vyzkoušet hráči z některých částí světa a zanedlouho by měl přijít i do ostré verze pro všechny uživatele. 

d982bc8afe68b7e20fed7ffd7620b1df51e50201.jpg

Stačí si propojit účty PlayStationu a Discordu a budete moci používat voice chat skrz platformy. Vaši přátelé pak uvidí, kdy jste online nebo kterou hru hrajete. Mimo ostatních drobností je další větší novinkou podpora VRR pro rozlišení 1440p. Díky tomu by měly hry i v tomto rozlišení běžet na pohled plynuleji. Abyste VRR ale mohli využít, musí vaše obrazovka umět pracovat s HDMI 2.1 a je také potřeba, aby samotná hra VRR podporovala. 

Mezi další novinky, které nás čekají v novém updatu, patří třeba zlepšení přehledu v herní knihovně, kde bude možné filtrovat samostatně hry pro virtuální realitu, což se s příchodem PS VR2 určitě bude hodit. Zjednoduší se také práce s uloženými pozicemi z PS4. Když si stáhnete hru, systém by vás měl sám upozornit, že k ní máte uložené pozice. 

Sony nezapomíná na upozornění, že se jedná o betaverzi, takže některé funkce či vizuál se může oproti ostré verzi ještě lišit. Zatím neznáme přesné datum, kdy se updatu dočkají všichni hráči, ale nemělo by to trvat déle než pár měsíců. 

Zdroj: PS.Blog

Diskuze (1) Další článek: Nová Amnesia nám ukáže prvoválečné horory až v květnu. The Bunker se odkládá o pár měsíců

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,