Discover – v roli disketové mechaniky!

Dnešní plná hra se může pochlubit zcela netradičním námětem a opět jen žasnu nad tím, co všechno jsou schopni vývojáři počítačových her vymyslet. Ocitáte se v pro vás neznámém světě, kde z nějakého záhadného důvodu došlo ke ztrátě všech počítačových disket. No a vaším úkolem je všechny získat zpět. A že to nebude jednoduché!

Stalo se jednoho zachmuřeného dne, že jakýsi svébytný buran v pro nás neznámém světě vyhodil veškerou sbírku svých disket. Od té doby nepadaly v této vzdálené zemi z mraků kapky deště ani sněhové vločky, ale jen různobarevné diskety (a že to musí bolet, když vám taková disketa spadne na hlavu. Naštěstí se však objevil hrdina, který se vydává vstříc tomuto hrozícímu nebezpečí zastavit všechny diskety. Nejedná se o žádného svalnatého akčního hrdinu, který má svaly i místo mozku, ani o malého, ale kouzelnickými schopnostmi obdařeného chlapce, ale o obyčejnou disketovou mechaniku!

Discover Discover

Na rozdíl od všech předchozích jmenovaných hrdinů má disketová mechanika jednu obrovskou výhodu – může diskety rovnou „žrát“, ačkoliv to by možná nějaký udatný hrdina zvládnul také. Faktem zůstává, že bez vaší pomoci by mechanika neměla ani tu nejmenší šanci osvobodit svět. Po pravdě, mysleli jste si, že se ocitnete v některé počítačové hře v roli disketové mechaniky? Odpovědi budou vesměs záporné a není se pochopitelně čemu divit. Přesto, že jste o této možnosti nikdy neuvažovali, nyní máte jedinečnou šanci si onu roli vyzkoušet.

Ovládání hry je velmi jednoduché, používat budete pouze kurzorové klávesy. Ty slouží k pohybu mezi políčky herní mapy, po kterých z vrchu přilétají diskety, tedy váš cíl. Vaším úkolem je v zásadě pochytat naprosto všechny diskety, nestane-li se tak a vy jen jednu jedinou minete, bude vám hrou odečten život a budete umístění zpět na začátek mise. Kromě disket se občas potkáte také s další disketovou mechanikou, která ve hře plní funkci života (a v některých případech je opravdu životně nutné ji získat). Misí je připraveno hned několik, přičemž jejich obtížnost zákonitě roste. Jestliže první level vypadá naprosto jednoduše, pak u pátého se budete sžírat faktem, že to prostě není možné proletět bez ztráty jediné diskety. Právě ona zvyšující se obtížnost je motivujícím faktorem, proč tento titul zkoušet stále znovu a znovu.

Discover Discover

Grafika je ucházející, i když po roztáhnutí do většího okna už to není žádná sláva. Hra bohužel nemá žádné zvuky ani hudbu, která by vás více vtáhnula do atmosféry a to je rozhodně škoda. Celkově na mě titul Discover zapůsobil především svým netradičním námětem, slušným zpracováním a také rostoucí obtížností jednotlivých misí, které vás donutí u něj sedět více než jen krátkou chvíli.

Download (700 kB) zde.

Váš názor Další článek: Stránky Duke Nukem: Manhattan Project

Témata článku: , , , ,