Disfigured - první dojmy a screenshoty

Bizarní svět budoucnosti, v níž hračky obdařené inteligencí vyhladily lidstvo a začaly mezi sebou soupeřit. 3D akce se špetkou prvků adventure hledá distributora; nechcete se toho ujmout ;-)?

Velké společnosti investovaly miliardy dolarů do vývoje dokonalé umělé inteligence pro dětské hračky. V roce 2019 se podařilo vynalézt disk AIM (Artificial Intelligence and Mobility - umělá inteligence a mobilita), který přinesl do hračkářského průmyslu revoluci. Tento disk založený na neurální síti a mikroskopických servomechanismech umožnil hračkám přemýšlet, učit se a pohybovat se. Za necelých 60 dolarů mohli rodiče koupit svým dětem umělé společníky a kamarády.

     

Nějakou dobu to vypadalo nádherně, ale pak lidé začali disky AIM zneužívat a dělat z ubohých hraček všechno od hlídačů dětí po otrockou pracovní sílu. Hračky se však rozzlobily a po velké válce vyhladily celou lidskou rasu. Děj hry Disfigured (anglicky "zmrzačený, znetvořený") se odehrává v roce 2036 - právě po zmíněné válce. Nejednotné hračky se rozpadly do několika kmenů, které mezi sebou začaly bojovat o nadvládu. Vy jste hračkou z jednoho takového kmene, která má za úkol proniknout do doupat jiných kmenů a splnit tam určité poslání. V průběhu hraní se vám zlepšuje odolnost a postupně získáváte speciální schopnosti.

     

Disfigured se jeví jako 3D akce s lehce adventurním nádechem. Autoři jsou hrdi na svůj původní Caffeine engine a zejména unikátní způsob animování postav jménem PHAN (PHysics based ANimations - animace založené na fyzice), který nepoužívá pro objekty ve hře žádnou předdefinovanou množinu animací. Momentálně se pracuje na hratelném demu, které by mohlo být předloženo potenciálním distributorům. Uvidíme, co se z toho vyvine.

     

Váš názor Další článek: Evolva - preview

Témata článku: , ,