Dishonored 2: zpět do ulic

Na to, že měla Bethesda na E3 svoji premiérovou konferenci, to rozjeli opravdu ve velkém. Hned po uvedení traileru na nového Dooma bylo oznámeno pokračování steampunkové stealth akce Dishonored. A tentokrát na to Corvo nebude sám.

A čím se má Dishonored 2 pochlubit především? Jednou z hlavních novinek je další hratelná postava. Malá princezna Emily od minulého dílu pěkně vyrostla a naučila se spoustu užitečných věcí. Také bude spojena s Cizincem a díky tomu bude užívat jeho “magii“ stejně jako Corvo. Narozdíl od něj ale bude lépe snášet pády z velké výšky a také má k dispozici jakýsi magický hák podobný tomu z Just Cause, jak je vidět ve videu.

Dishonored-2-Emily_Trailer_Still.jpgdishonored-2-main.jpgdishonored2mask_1058_610.jpg

I když to tak může znít, nepůjde mezi postavami přepínat a půjde tak o unikátní zážitek hned dvakrát. Jednou prostě hru projdete s Emily a potom zase s Corvem. To dává hře potenciál znovuhratelnosti. Každá postava bude mít svůj vlastní názor, pohled na situaci a charakter. A pozor, jak Emily, tak Corvo budou kompletně nadabováni. Poprvé tedy uslyšíme hlas dříve němého hrdiny. 

A kde že se to budeme pohybovat? Z temného Dunwallu se přesuneme do více prosluněného rodného města Corva, Karnaku. Krysí mor už je sice zcela pryč, ale město je i tak prolezlé různými vrahy, zloději a nemocemi. Jedno má ale Dunwall a Karnak společné. Na trůn se tam díky vraždě dostal velký zloun a na vás hodil vinu. Vám nezbývá nic jiného než se zase provraždit od malých ryb až k samotnému vůdci. A proč ne, když to vypadá dobře?

Vraždy ale jako v minulém díle také nebudou potřeba. Budete mít několik způsobů jak projít úroveň bez toho, abyste nikomu zkřivili vlásek. Váš postup také bude ovlivňovat chování lidí ve městě a vývoje příběhu, tentokrát konečně mnohem více než v jedničce a nepůjde tedy jen o jiné chování lidí v určitém místě. Ostatně, díky rozlehlejšímu městu budete mít daleko víc možností jak danou situaci řešit.

1297572717763307588.jpg

Děj se odehrává 15 let po příběhu prvního dílu. Autoři slibují, že Cizinec dostane více prostoru, než dřív. Dokonce jej budeme moci i zavraždit, jak prozradili tvůrci. Jak a hlavně proč by měl být zavražděn si nechávají zatím pro sebe, což vítáme.

Hra má vyjít na jaře příštího roku na PC, PS4 a Xbox One. Kdo se nemůže dočkat, může si osvěžit paměť s Definitivní edicí, která vyjde letos na podzim na next-gen konzole.

Váš názor Další článek: Oprava akce Batman: Arkham Knight bude trvat ještě měsíce

Témata článku: , , , , , , , , , , ,